10 Rotada Star Wars seyahati
Özel İçerik

Sith ve Jedi'nin mücadelesi, klon askerleri, efsanevi ışın kılıcı gibi pekçok efsaneyi ortaya çıkaran Star Wars filmleriyle tanışmayan bir jenerasyon kaldı mı? Filmin fanı olmak gerekmiyor; George Lucas'ın zihninden çıkan bu bilim kurgu serisinin film setlerine hayran olacağına bahse girerim. Tunus'un tozlu çöllerinden Kaliforniya'nın ilham verici Ölüm Vadisi'ne kadar, Star Wars’a ev sahipliği yapan doğa harikalarını bizimle birlikte keşfet.

Bu doğal güzelliklerin müzesi de yok, çevrelerinde bir kafesi de. Dopdolu bir manzara seyahatine çıkıyoruz!

10 Rotada Star Wars seyahati

Haritanın büyük halini görmek için tıklayınız

SİTH'İN İNTİKAMI

GERÇEK YER: GUİLİN- ÇİN

Çin'in güneyinde, Guilin çevresindeki karstik dağlar, Kasykkk'ın Wookiee gezegeninin ev sahibiydi. Guilin, karstik manzaraları, nehirleri, pastoral kırları ve görkemli pirinç tarlaları ile dünyanın en güzel yerlerinden biri olarak tanınır. Ve tabii bir de Star Wars filmlerinden... Serinin üçüncü bölümündeki bu sahneden Guilin'i ayırt etmen zor değil.

Çin'in, Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin kuzeydoğusunda yer alan Guilin, doğal güzellikleri ve tarihi hazineleriyle gelişen turizm endüstrisinin incisi. Garip şekilli tepeleri, bambulardan kozalaklara, kristal berraklığındaki sulara ve muhteşem mağaralara kadar uzanan yemyeşil bitki örtüsü, şehri çekici bir yer haline getiriyor.

10 Rotada Star Wars seyahati

10 Rotada Star Wars seyahati

THE EMPİRE STRİKES BACK

GERÇEK YER: HARDANGERJOKULEN - NORVEÇ

Hardangerjokulen, Yıldız Savaşları serisinin 5'inci bölümündeki buz gezegeneninin ta kendisi. Avrupa'daki en yüksek tren istasyonlarına sahip olan Norveç buzulu, ziyaretçileri de büyülüyor. Star Wars ekibi, Hardangerjokulen Buzulu üzerinde 8 günlük bir yolculuk geçirdiler.

Hoth'un uzak buz dünyası hakkında pek fazla şey bilmiyorsan; Norveç'e bir ziyaret gerçekleştirebilirsin. George Lucas ve ekibinin, unutulmaz anlarını yeniden yaşayabilirsin. Yolculuğun fantastik bir rotaya gidiyor; kendine yaşatacağın en iyi deneyime sahip olacaksın.

10 Rotada Star Wars seyahati

JEDİ'NİN DÖNÜŞÜ

GERÇEK YER: ÖLÜM VADİSİ MİLLİ PARKI, KALİFORNİYA

Sierra Nevada Sıradağları'nın doğu tarafında bulunan Ölüm Vadisi Milli Parkı, ABD'deki en kurak Milli Parklar arasında yer alıyor. Dağ silsilesinin küçük bir bölgesi, Nevada'nın güneybatı ve güney ilçelerine uzanır. Bu doğa harikası adeta bilim kurgu filmleri için yaratılmış gibi.

Koşulları sert bir çöl olduğu söylense de, burada gelişen bitki ve hayvanlar da dahil olmak üzere, gözlemlemek için birçok doğal güzellik var. İlkbahar, ziyaret etmek için harika bir zaman.

10 Rotada Star Wars seyahati

10 Rotada Star Wars seyahati

HAYALET TEHDİT

GERÇEK YER: CASERTA SARAYI, İTALYA

Napoli’nin medar-ı iftiharı Caserta Sarayı, Napoli Krallığı Bourbonları için yaptırılmış eski kraliyet ikâmetgâhıydı. Caserta'da, 1200 adet odayı gezmek neredeyse imkansız ancak gezebildiğin odalardaki ihtişam gerçek olamayacak kadar güzel.

Yapı bitirildiğinde 1200 odaya, iki düzine gösterişli salona, büyük bir kütüphaneye ve bir tiyatro odasına sahipti. Barok mimarinin, mükemmel bir örneği olan Caserta’yı gezmek isteyebilirsin. 120 hektarlık bir alana sahip olan saray bahçesi görülmeye değer.

10 Rotada Star Wars seyahati

10 Rotada Star Wars seyahati

JEDİ'NİN DÖNÜŞÜ

GERÇEK YER: REDWOOD ULUSAL PARKI, KALİFORNİYA

Kaliforniya sahilinin 2.000.000 dönümünden daha fazlasını kapsayan Redwood parkı, etkileyici uzun ağaçların bulunduğu orman ile kaplı. Dünyanın en uzun ağaçlarına bakarken hayrete düşmemek elde değil. Bu milli parka gelen ziyaretçiler doğal çevrenin, vahşi yaşamın ve sessizliğin tadını çıkarırlar. Gerçeküstü bir set ortamı için oldukça müsait.

10 Rotada Star Wars seyahati

10 Rotada Star Wars seyahati

YENİ BİR UMUT

GERÇEK YER: TUNUS

Tunus kasabası Tataouine, Star Wars filmindeki Tatooine'nin kurgusal gezegenine ilham kaynağı oldu. Turkuaz suları ve altın kumlarıyla dikkat çeken şehir aynı zamanda Unesco Dünya Miras Listesin'de yer alıyor. Yıldız Savaşları film seti Sahara, Tunus'ta kuruldu. Belki de en önemli film çekimlerinden biri Luke Skywalker'ın doğum yeriydi.

Tunus yerel mutfağı, misafirperver insanları ve eğlenceli atmosferi ile buraya gelen seyahatseverlere farklı bir deneyim yaşatacak.

10 Rotada Star Wars seyahati

George Lucas'ın ilk Star Wars filmi için kullandığı otel.

10 Rotada Star Wars seyahati

HAYALET TEHDİT

GERÇEK YER: PLAZA DE ESPANA, SEVİLLA

İspanya’nın Sevilla şehrindeki Maria Luisa Parkı’nda bulunan Plaza de Espana, ışık ve görkeminin bir göstergesi. Meydanın tüm çevresi boyunca 515 metre uzunluğunda bir kanal uzanıyor. Görkemli mimarisi ile bir şato görünümü veriyor. Hayalet Tehdit filminde kullanılan sarayın her köşesi, aksiyon filmi gibi.

10 Rotada Star Wars seyahati

10 Rotada Star Wars seyahati

ROGUE ONE

GERÇEK YER: MYRDALSSANDUR PLAJI, VİK, İZLANDA

Myrdalssandur, İzlanda ana karasının en güney noktası olan Kötlutangi'yi içeren 35 km uzunluğunda bir sahil şeridi. Dünyaca ünlü siyah kumlu bir plaj, deniz kuşlarının yaşam evi. Serinin Rogue One setlerinden biri olan plaj, görülmeye değer. İzlanda'nın pek çok doğa harikası, Star Wars film serisi boyunca kullanıldı. Etkileyici bir plaj deneyimi için herkesin görmek isteyebileceği bir yer olduğu kesin.

10 Rotada Star Wars seyahati

10 Rotada Star Wars seyahati

GÜÇ UYANIYOR

GERÇEK YER: DEKAN ORMANI, GLOUCESTERSHİRE, İNGİLTERE

Güç Uyanıyor çekimleri için yapımcılar, Takodana gezegenindeki Maz Kanata'nın, kalesinin yakınındaki sahneleri filme almak için “dünyadaki en büyülü orman”ı arıyorlardı. Sonunda buldular: İngiltere'de. Gloucestershire’da bulunan ve Dekan Ormanı diye bilinen (Forest of Dean) arazinin yeşil olmayan tek bir noktası yok.

10 Rotada Star Wars seyahati

10 Rotada Star Wars seyahati

ROGUE ONE

GERÇEK YER: LAAMU ATOLL, MALDİVLER

Yıldız Savaşları Rogue Maldivler'de, Laamu Atolü'nde filme alındı. 'Gezegen Scarif' olarak gördüğümüz yeri daha önce tatil broşürlerinde mutlaka görmüşsündür. İşte filmin son sahnesi, bu harika okyanusun içinden geçen karakterlerle doluydu. Maldivler, bir bilim kurgu filmi için kullanılabilecek en inanılmaz doğa manzaralarından biri olsa gerek. Tropikal iklim koşulları ve maviliğe boğulan yaşam alanları insanı tatile özendiriyor.

10 Rotada Star Wars seyahati

10 Rotada Star Wars seyahati