Doğu Ekspresi biletleri karaborsada
ensonhaber.com

1310 kilometrelik yolu 24.5 saatte tamamlayan Doğu Ekspresi, bu kış sezonunun en çok rağbet gören turizm destinasyonu oldu. Her gün saat 18.00'de Ankara'dan, saat 08.00'de ise Kars'tan hareket eden Doğu Ekspresi, hem yataklı vagonlarda tren yolculuğunun rahatlığı hem de özellikle Sivas'tan itibaren Kars'a kadar, eşsiz manzaralar ile 7'den 70'e büyük ilgi görüyor.

BİLETLER KARABORSAYA DÜŞTÜ

Hemen herkesin yolculuk etmek istediği bu trendeki en büyük sorun ise biletlerinin karaborsaya düşmesi. Halen 4 yataklı, 4 pulman, 2 kuşetli, 1 yemekli vagonla seferlerine devam eden trende; yataklı vagonda 10 kompartıman (1 kompartımanda 2 kişi), kuşetli vagonda 10 kompartıman (1 kompartımanda 4 kişi), pulman vagon ise 60 kişi kapasiteli hizmet veriyor. TCDD'nin online bilet satış uygulamasıyla her gün yaklaşık 1 ay sonrasının gidiş- dönüş trenlerinin biletleri, saat 00.00'dan itibaren satışa çıkarılıyor.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN SATIŞLAR

Sosyal medyadan iş edinmiş kişiler, Kars treni biletlerini karaborsaya düşürdü. Özellikle Instagram ve Facebook gibi yaygın sosyal medya ağları üzerinden “Doğu Ekspresi” ve “Kars treni” başlıklarıyla oluşturulan hesaplarda; TCDD’nin 118 liraya sattığı vagonlu biletleri, talebe göre 1500 liraya kadar satabiliyor.