Kış tatili yapmak isteyenler için: Kış aylarında gezi rotası yapabileceğiniz en güzel 6 yer

Kış tatili yapmak isteyenler tarafından gidilebilecek en güzel tatil rotaları sorgulanıyor. Yaz tatili gelmeden ailesi ve sevdikleriyle iş hayatından uzaklaşıp kış tatili yapmak isteyen pek çok kişi, hem bütçeye uygun hem de pek çok imkanın olduğu yerleri araştırıyor. İşte kış tatilinde gidilebilecek en güzel rotalar...

1. Rize - Ayder Yaylası

Rize'de bulunan Ayder Yaylası, tertemiz havası ve muhteşem manzarasıyla tatil rotanızda mutlaka bulunması gereken yerlerin başında geliyor. Özellikle şehir yaşamından uzaklaşarak yüksek kesimde olmak ve biraz dağ havası almak isteyen kişilerin gitmesi gereken Ayder Yaylası'nda, kahve veya çayınızı yudumlarken büyük bir huzurla çevreyi ve dağ manzarasını izleyebilirsiniz. Ayrıca gezinizde mutlaka kuymak ve mısır ekmeğini de tüketmenizi öneririz.

2. Kars - Sarıkamış

Doğu Ekspresi ile gidilebilen Kars, kış tatili için en iyi seçeneklerden biri olarak biliniyor. İsterseniz trenle isterseniz ise kendi aracınızla gidebileceğiniz Kars Sarıkamış, kış aylarında manzarası ve karla kaplı tarihi yapıları ile tatilinizin mükemmel geçmesine sebep olacak. Sarıkamış'ta kayağa elverişli birçok pistin yanında Sarıçam ormanları ve akarsular da yer alıyor.

3. Bolu - Yedigöller

Popüler gezi rotalarından biri olan Bolu Yedigöller'e dilerseniz günübirlik dilerseniz de birkaç günlük planlayabileceğiniz yolculuklar ile gidebilirsiniz. İsmi sıkça duyulan ve kartpostal görüntüsüne sahip Bolu Yedigöller'de büyük ormanları ve birbirinden farklı heyelan göllerini gezip dolaşabilmeniz, güzel fotoğraflar çekilebilmeniz mümkün.

4. Erzurum - Palandöken

İsmi dünyaca ünlü pek çok piste ev sahipliği yapan bölge, mutlaka tatil rotalaınız arasında olmalı. Özellikle kış sporlarından keyif alıyorsanız Palandöken'e gitmeniz tavsiye edilmekte. Bölgede birçok otel, kış konseptine uygun dekorlar ve imkanlar bulunuyor. Eşiniz, arkadaşlarınız, ailenizle ve sevdiklerinizle Erzurum Palandöken'de harika bir tatil geçirebilirsiniz.

5. Karabük - Safranbolu

Karabük Safranbolu, tarihi yapısı ve Osmanlı'dan kalma evleri ile her mevsim gezilebilecek bölgelerden biri olarak biliniyor. Kültürel miraslarımız arasında bulunan bölge, UNESCO listesinde yer alıyor. Bu benzersiz bölgeyi kışın ziyaret ettiğiniz karla kaplı konakları görmeniz mümkün. Bölgede pek çok otantik otel de bulunuyor. Bu otellerde yöresel lezzetleri tadabilir ve farklı deneyimler elde edebilirsiniz.

6. Sakarya - Sapanca Gölü

Kafanızı dinleyebileceğiniz en güzel kış tatili rotalarından olan Sakarya, Sapanca Gölü İstanbul'a da oldukça yakın mesafede bulunuyor. Bölgede göl manzarasında konaklamalar yapabilir ve tertemiz havada huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Sapanca'da her bütçeye uygun konaklama imkanları da bulunmakta.