Türkiye kışı yaşarken yaz tatili yapabileceğiniz rotalar
Özel İçerik

Eşini, bu soğuk günlerde dağın başına kayağa mı götüreceksin? Kış ayları, seni plaj şortunu giymekten alıkoymasın. İnstagram’daki takipçilerin mutlu aile pozlarını bekliyor. Düğün fotoğrafınızı nerede çekebileceğinizi biliyorum; yaz size gelmediyse, siz yaza gidin.

Bu bir hafta sonu kaçamağı değil;  balayınız için en güzelini hayal edin. İşte kış mevsiminde yaz tatili yapabileceğiniz ülkeler:

LÜKS OLSUN SİZİN OLSUN: MALDİVLER

Hepimiz, bu tanıdık manzarayı biliyoruz ama Maldivler'i alışılmışın dışında yaşatacak birkaç önerim var. Baa Atoll'daki Dusit Thani Maldives'te kalan konuklara bir sürpriz; bu tesisin plaj kumu, geceleri ışık saçan bir görüntü veriyor. Özel bir ışıklandırmayla akşam yemeğinizi bu kumsalda taçlandırma fikrine kanmayacak bir eş tanımıyorum. Uçak biletleri biraz tuzlu olsa da hayalin muhteşem bir mavilikse, yapacağın masrafı önemseme.

Eşin buraya bayılacak!

Türkiye kışı yaşarken yaz tatili yapabileceğiniz rotalar

DEĞMEZ Mİ AMA?

Maldivler’de, iki bini aşkın ada ve adacık var. Belki de yalnızca sizin olacağınız bir ada rezerve edebilirsiniz. Deniz uçaklarını deneyin, tipik Maldivler tarzında doğal malzemelerden inşa edilmiş müstakil villalarda, masmavi lagünler eşliğinde bir akşam yemeği yiyin. Eşiniz için aşağıdaki gibi bir fotoğraf çekin. Maldivler'in her köşesi balayına adanmış gibi.

Türkiye kışı yaşarken yaz tatili yapabileceğiniz rotalar

BOHEM ÇİFTLERE: GAMBİYA

Afrika kıtasının biraz daha batısına kayalım. Lüks bir arayış içinde olmayan çiftlere, Afrika'yı Afrika gibi yaşayacakları bir önerim var. Geleneksel dokusu ve yerel danslarıyla Afrika‘nın ilgi çeken ülkelerinden biri olan Gambiya, ulusal parkları ve doğal hayatıyla sizin gibi çiftleri cezbediyor. Fakat bu ülkede nerede ve nasıl bir tatil geçireceğinizi belirlemek de çok önemli. Şehir merkezinden ziyade, palmiye ağaçlarının gölgesindeki otellerden birinde kalmanızı öneririm. Mesela Kombo Beach Otel: Uzun plajların, mavi koyların çevresi, Maldivler kadar olmasa da görüntüyü kurtarıyor.

Afrika'nın tatilinize yapacağı en güzel sürprizlerden biri kuşkusuz doğal güzellikleri. Dostlarınızı şaşırtın ve ''balayına Gambiya'ya gidiyorum'' deyin.

Gambiya denilince akla  balayı rotası gelmiyor fakat bu fotoğraf fikrinizi değiştirmeye yardımcı olabilir.

Türkiye kışı yaşarken yaz tatili yapabileceğiniz rotalar

EKONOMİK: TAYLAND

Afrika’yı  sadece  yoksulluğun, açlığın, kıtlığın ve savaşın olduğu bir ülke olarak biliyorsanız, bildiğiniz her şeyi bir an önce unutun. Tamam, belki ekonomik olarak diğer ülkeler kadar şanslı değil fakat bu durum sizin işinize gelecek. Beş yıldızlı, jakuzili otelleri 'yok artık' dedirtecek fiyatlara rezerve edebilirsiniz. Masrafın büyük çoğunluğu kuşkusuz uçak biletleri. Kalacağınız otelin ve James Bond Adası'nın güzelliğini tartışmayalım bile. Ben size Phuket'i önermeyeceğim. Koh Kut’ta yer alan Bang Bao köyü, Klong Chao Şelalesi ve Ao Yai balıkçı köyü özellikle gitmenizi önerdiğim yerlerden. Tayland'da, sıcak bir jakuzi, kapı önü havuzu dahil olmak üzere birçok lüks tatil paketini ekonomik fiyatlarıyla yakalama şansınız var.

Türkiye kışı yaşarken yaz tatili yapabileceğiniz rotalar

EGZOTİK SEVERLERE: ŞEYSELLER

Afrika’nın cennet köşelerinden biri olan Seyşeller benim favorilerimden. Palmiye ağaçlarının gölgesinde bütün yılın yorgunluğunu atabileceğiniz kumsallar, mavi ve yeşilin buluşması size huzur verecek. Dünyanın birçok yeri kış mevsimini yaşarken, herkes sizin yaz fotoğraflarınıza özenecek. Şeyseller, dev kaplumbağaları, kendisine özgü denizi, hindistan cevizi ile şüphesiz Hint Okyanusu’nun en nadide ülkelerinden biri. Başkent Victoria’da görülecek pek çok kültürel yapı olduğu bulunmakta. Merkezi yerlerde kokonat sarkan ağaçlar görmen zor; balayı için biraz daha ülkenin dışına çıkmanız gerekecek. Plaj kısımlarında özel çiftlik evleri ve balayı otelleri bulacaksın.

Türkiye kışı yaşarken yaz tatili yapabileceğiniz rotalar

ŞURADA BİR BALAYI FOTOĞRAFI

Özellikle Mahe’den 1 saatlik mesafedeki Praslin Adası‘nda, henüz insan eli değmemiş ‘Vallee De Mai’ palmiye ormanının, dünyada bir benzeri daha yok. Hızlı feribotlarla günübirlik mavi yolculuklara çıkabilirsiniz. Doğallığı ile kendisine hayran bırakan Moyanne Adası da, insan izine pek rastlayamayacağınız ender yerlerden biri.

Türkiye kışı yaşarken yaz tatili yapabileceğiniz rotalar

ROMANTİK: CAPE TOWN

Masa Dağı Milli Parkı'nın muhteşem manzarası, Cape Town’u tanımlamaya yetiyor. Bu çok kültürlü kentte; Hristiyan, Müslüman, Yahudi, Hindu ve geleneksel Afrika inançları barış içinde bir arada yaşarlar. Cape Town’da, herkes için bir yer var. Akdeniz ikliminin etkisi altında şarap çiftliklerinden birine gidin. Cape Town'da inanılmaz restoranlar ve müzeler var. Kıyı şeridini takip ederek romantik mekanlarda evliliğinizi kutlarsınız.

Türkiye kışı yaşarken yaz tatili yapabileceğiniz rotalar

One&Only Cape Town Otel, kozmopolit Victoria&Alfred Waterfront'ta yer alıyor. Muhteşem odalar ve süitlerde, birinci sınıf SPA'da rahatlama keyfine erişin. Büyük kayaların arasında, doğaya sırtını dayayan konforlu rota balayınızın hakkını vermeye aday.

Not: Su kıtlığını hesap edin, kuraklık şu sıralar büyük bir problem.

OTANTİK: DUBAİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük ticaret limanı Dubai, benim için çöl ihtişamına sarılmış iddialı, fütüristik bir şehir. En güzel sezon ise Şubat- Mart-Nisan ayları. Dubai, sahip olduğu her kültürle iç içe, canlı bir mikrokozmos. Bu çeşitliliği mutfağında, modada, müzik ve mimaride görebilirsin. One&Only Royal Mirage Resort da öne çıkan otellerden biri. (Bu bir reklam değil fakat teklif varsa neden olmasın :) Yine Rixos ve Atlantis otelleri başınızı döndürecek güzellikte.

Türkiye kışı yaşarken yaz tatili yapabileceğiniz rotalar

Zengin yemek seçenekleri Dubai'nin, en heyecan verici özelliklerinden biri. Ya da şöyle; eşiniz için yüksek gökdelenlerin üst katında bir otel rezerve edin, bütün şehri gören bir penceresi olsun. Bu zengin şehir  elit olduğu kadar otantik bir havay da yaşatıyor. Plajlarında vakit geçirebileceğiniz gibi aynı zamanda çöl safarisi de yapabilirsiniz. Yerel halkın yaşam tarzı ve coğrafyası insanı etkiliyor.

Türkiye kışı yaşarken yaz tatili yapabileceğiniz rotalar

BİRAZ HAREKET: KÜBA

Havana güzel Havana…  Buraya, Kim Kardashian’dan Madonna’ya kadar popüler kültürün içinde olan herkes geldi. Bu şehir diğer destinasyonlara göre daha gizemli. Komünizmin izleri altında yaşayan biraz hareketli bir şehir. Küba'da kalacağınız otele de çok önem vermelisiniz. Çünkü oteller genelde çok eski ve bakımsız. İyi bir Google araştırmacısıysanız, orta ve lüks standartlarda da otel seçenekleriniz var tabii. Amaç duble lüks bir arayış değilse, farklı bir deneyim için Küba’ya gidilir. Şehirden uzakta güzel bir oda rezerve edip, gününüzü şehir merkezindeki kültür merkezlerinde geçirebilirsiniz. Otele kapanmak istemeyen, keşif duygusuyla yaşayan eşleriniz için Küba; en güzel deneyimlerden biri. Müzik dolu sokakları ve sıcakkanlı insanlarıyla bu ülkede gayet keyifli vakit geçireceksiniz.

Türkiye kışı yaşarken yaz tatili yapabileceğiniz rotalar

DİĞER SICAK ÜLKELER

Yine kış aylarını kapsayan aralık- ocak- şubat ve mart aylarında ziyaret edebileceğiniz diğer sıcak rotalar şu şekilde: Avustralya, Barbados, Dominik Cumhuriyeti, Kanarya Adaları, Madagaskar, Zanzibar, Mauritius.