Sezai Karakoç Köşk'ün verdiği ödülü almaya gitmedi

Sezai Karakoç Köşk'ün verdiği ödülü almaya gitmedi

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2011 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin; Sanat Tarihi dalında Prof. Dr. Semavi Eyice'ye, Edebiyat dalında Sezai Karakoç'a, Eleştiri alanında Doğan Hızlan'a, Geleneksel Sanatlar dalında Hasan Çelebi'ye, verilmesine uygun gördü.

İşte o tören

SEZAİ KARAKOÇ ÖDÜLÜ ALMAYA GELMEDİ

Çankaya'da düzenlenen törenle ödülller sahiplerine verilirken şair Sezai Karakoç ödülünü almaya gelmedi. Ödül törenini sunan ünlü sunucu Kenan Işık, Karakoç'un törene katılmadığını belirtip ödülünün kendisine daha sonra verileceğini söyledi.

TAKDİRİ OKUYUCUDAN BEKLEYEN ŞAİR

Sezai Karakoç şiir ve edebiyat dünyasının çok yakından tanıdığı bir isim ancak sadece şiirleriyle ve şairliğiyle anılmak isteyen bir yazar. Çok fazla göz önünde olmayan Karakoç takdiri ve ödülü hep okuyucularından bekleyen bir isim oldu. Ünlü şairin bu tavrı da okuyucuları tarafından en çok beğenilen özelliklerinden biri oldu.

KÖŞK ÖDÜLLERİ

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Türk kültür ve sanat yaşamına önemli katkılarda bulunan, ülkemiz kültür ve sanatının yücelmesine çalışan Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişiler ile kurumlara Devlet adına onurlandırmak ve özendirmek amacıyla, 20 Ocak 1995 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Yönetmeliği" uyarınca verilmekte.