Sezen Aksu kimdir

Sezen Aksu kimdir

Sezen Aksu 13 Temmuz 1954'te Denizli Sarayköy'de dünyaya geldi. Üniversite dahil tüm eğitimlerini İzmir'de gördü. 1975 yılında ilk 45'liğini yayınladı ve bu albümdeki şarkıların hemen hemen hepsi kendisine aitti.

Ülke sorunlarına her zaman duyarlılık gösteren Aksu 2005 yılında başlatılan Kardelen Projesi'yle aynı ismi taşıyan albümü ve yine Kardelen adı altında verdiği konserlerle bu sosyal sorumluluk projesini gündeme getirdi. Bu zamana kadar 7 single 25 albüm çıkarmış olan Aksu 1975'te başlayan sanat hayatından bu zamana kadar 200'den fazla ödüle layık görüldü; defalarca "Yılın Kadın Sanatçısı" seçildi; sayısız yardım konseri verdi. Penceresinden gördüklerini hemen paylaşmak istediği için, albümleri ardı ardına ve çoğu zaman da sessiz sedasız geldi.

Albümleri otuz yılda, 20 milyon sattı; şarkıları yüzü aşkın farklı yorumcu tarafından seslendirildi. Güçlü yorumu ile Türkiye'nin önde gelen ses sanatçılarından biri konumuna yükselirken sadece bir yorumcu olarak değil, 500'ü aşkın eserin sahibi olmakla da farklılık kazandı.

Yapımcılıklarını üstlenerek Türk Pop Müziği'ne birçok yeni yetenek kazandırdı. 20'den fazla ülkede 1500'ün üzerinde konser vererek dinleyicisi onu, o dinleyicisini takip edebildi. Dünyanın önde gelen isimleri ile aynı sahneyi paylaştı. Her ülkeden dinleyicisi, evrenselliği yakalamış sesinde ve müziğinde kendinden çok şey buldu.