Sezen Aksu'dan başörtüsü serbestliğine tepki

sezen aksu

Sezen Aksu, geçen aylarda ulusal yas nedeniyle ertelenen son 2 konserini vermek için Açıkhava'da sevenlerinin karşısına çıktı.

"YÜZDE 50'NİN SESİ ÇIKMIYOR, ÇIĞLIK ATIN"

Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen merdivenlerin de dolu olduğu konserde Sezen Aksu, 40. sanat yılında müzik hayatını bırakacağı yönündeki haberlere de açıklık getirdi.

2015 yılı sonuna kadar sahne alacağını belirten Aksu, “Müzik üretmeye, gençlerin elinden tutmaya devam edeceğim ama sahne almayacağım. Yani müziği bırakmıyorum. Ama çok canım isterse konser vereceğim” diye konuştu.

Sezen Aksu, konser boyunca seyirciye “Yüzde 50’nizin sesi hiç çıkmıyor. Çığlık atın” diyerek takıldı.

Konserin ikinci yarısında Mustafa Ceceli’nin yeni albümünde yer alan söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait “İlle de Aşk” şarkısını ikili ilk kez birlikte söyledi.

MUSTAFA CECELİ'YE DE TAKILDI

Sezen Aksu Mustafa Ceceli için "Mustafa'nın bazen camii avlusuna bırakılıp sonradan bulunduğunu düşünüyorum. Çünkü hacıda (Mustafa Ceceli) çingenelere ait özellikler var. O kadar yetenekli ve çabuk bir müzisyenki şaşırıp kalıyorsunuz. Biliyorsunuz ki onu kazayla şarkıcı yaptık. Ama iyiki de onun sesini sizlere duyurmuşuz. Benim tanıdığım temiz yüzlü nadir insanlardan birisi o. Hatta bazen bu hacı yüzünden Umre'ye ya da Hacca gitmek istiyorum. Adam Allah'la öyle bir bağlantı kurmuş ki bütün işleri iyi gidiyor yahu" diyerek herkesi güldürdü.

Sezen Aksu Harbiye Açık Havada sevenleri ile buluştu İZLE

"KOYMUŞUM RTÜK'E"

Mustafa Ceceli'nin yeni albümünde olacak 'İllede Sen' adlı şarkıyı beraber seslendiren ikili, şarkının nakarat kısmı için sahnede el hareketi bulmaya çalıştı.

(Rapçilerin yaptığı hareketler gibi) Sezen Aksu'nun yaptığı bir harekete Mustafa Ceceli "Aman Sezen Hanım Rtük var" dedi. Sezen Aksu gülümseyerek "Koymuşum Rtük'üne" dedi.

"NEFSİNİZİ TERBİYE EDİN ÖKÜZLER"

Sezen Aksu, ortaöğretimde başörtüsü, piercing ve dövme hakkındaki yönetmelik değişikliğine dair göndermede bulundu:

“Bizi örteceğinize kendi nefsinizi terbiye edin öküzler”.