Sezen Cumhur Önal Meclis'in verdiği 50 bin TL'yi beğenmedi

Sezen Cumhur Önal Meclis'in verdiği 50 bin TL'yi beğenmedi

Sezen Cumhur Ünal, eski şarkılarını albümleştirmek için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e mektup yazdı. "Güç onlarda olduğu için mektup yazdım" diyen Önal, İçişleri Bakanı'ndan 360 bin Türk Lirası talep etti, ancak Önal'a Meclis'ten 50 bin TL çıktı. Ünlü müzisyen bu parayı kabul etmeyeceğini, istediği parayı alacağını söyledi.

"GÜÇ ONLARDA OLDUĞU İÇİN MEKTUP YAZDIM"

Eski şarkılarından yeni bir albüm yapmak için neden mektup yazdığı sorusuna ise, “Güç onlarda olduğu için onlara teklif ettim. Başbakanı, Cumhurbaşkanı'nı övüyorum, tabii ki öveceğim, dünyanın cumhurbaşkanları da beni övüyor. Dünya sürünürken Türkiye yükseliyor, ama müzik yok. Mektubu yazdım, ne ayıbı var bunun? Türkiye'de müzik sektörü ve Unkapanı battı” dedi.

NE YAPAYIM 50 BİN TL'Yİ?

Çıkan 50 bin lirayı kabul etmeyeceğini söyleyen Sezen Cumhur Önal, “Ne yapayım 50 bin lirayı? Ben böyle bir para almadım. 12 şarkı yapılacak, altı klip çekilecek, bu şarkılar Türk sinemasında kullanılmış. Ben o şarkılarımı yapacağım. 50 bin TL'lik bütçe ile bunlar yapılamaz." dedi.

"CHP'NİN HAYIR OYU VERMESİ NORMAL"

Meclis'te albüm ve 6 klip için 50 bin liralık ödeneğin aktarılmasına ilişkin karar alınırken CHP'li üyelerin “Hayır” oyu kullanması hakkında da konuşan Sezen Cumhur Önal, “ Ben bunu AKP'ye teklif ettiğim için, Bakan'a teklif ettiğim için normal. Güç onlarda olduğu için onlara teklif ettim. " dedi.

"BANA PARA VERİN"

Kültür Bakanlığı'na da mektup yazdığını ifade eden Sezen Cumhur Önal, “Dünya müzelerini ayağımıza getiriyorsunuz, ama Türkiye'de müzik yok” dediğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı'na yazdığı mektupta, “Ülkemde müzik bitti. Bana para verin, size şarkı yapayım ki insanların müzik zevki açılsın. Türkiye'de albümler satılsın, Türk sanatçılarının sesi duyulsun” dediğini ifade etti. Sezen Cumhur Önal, “Elli bin liraya elimi sürmem, ne süreceğim? Her şey açıkta. Elli bin liraya ne yaptırırlar, deli olmak lazım. Kendi istediğim parayı alacağım” dedi.

"ZERRİN ÖZER UMURUMDA DEĞİL"

Daha önce Başbakan Tayyip Erdoğan'dan albümü için Zerrin Özer'in yardım istediği hatırlatılan Önal, “Zerin Özer şarkıcı. Ben bu şarkıların öncüsüyüm, devrimcisiyim. Herhangi bir şarkıcı hiç umurumda değil” dedi.

Sezen Cumhur Önal Meclis'in verdiği 50 bin TL'yi beğenmedi