Sezen Cumhur Önal'dan Şahin'e mektup

Sezen Cumhur Önal'dan Şahin'e mektup

Sezen Cumhur Önal, bir albüme kaynak sağlanması için Bakan Şahin'e methiyelerle dolu bir mektup gönderdi. İstanbul Valiliği'ne ulaştırılan talep, İl Genel Meclisi'nce onaylandı ve bütçeden 50 bin liralık kaynak aktarıldı..

MEKTUP BU DİZELERLE BAŞLIYOR

Söz yazarı ve sunucu Sezen Cumhur Önal, bir albüme kaynak sağlanması için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e methiyelerle dolu bir mektup gönderdi.

Önal'ın mektubu,

"Muhterem beyefendi, selam olsun evvel emirde.
Türkiye dünyanın en önünde, İstanbul, 7 iklimin gönlünde.
Sayın Cumhurbaşkanı Gül'ün ve Sayın Başbakan Erdoğan'ın bereket ömrüne. Yedi iklimde, adımızı yazdırdılar altın harflerle.
O 7 iklimin en güzel ezgilerine, sözler yazmak varmış kaderimde"
dizeleriyle başlıyor.

ALBÜME DESTEK İSTEDİ

Önal'ın mektubun devamındaki talebi; Berkant, Ayten Alpman, Kamuran Akkor ve Ertan Anapa gibi isimlerin seslendirdiği 12 şarkının bir araya geleceği albüme destek verilmesiydi.

"GÖRMEK İSTERİM BİR CD'DE"

12 şarkı ve İstanbul görüntülerinin yer alacağı 6 klibin yer alacağı "Özlerim İstanbul'u" adlı albümün 360 bin liraya mal olacağını belirten Önal,
"Nefes alma payım azalıyor gittikçe, şarkılarım küfleniyor eski 45'liklerde. Hayattayken görmek isterim gözlerimle, toplansın bir CD'de, yüksek himmetinizle" dedi.

50 BİN LİRALIK ÖDENEK

Bakanlığa temmuz ayında ulaşan Önal'ın talebi, İstanbul Valiliği'ne sevk edildi. Vali Hüseyin Avni Mutlu da 31 Ağustos'ta İl Genel Meclisi Başkanlığı'na yazı yazarak 360 bin lira bütçeli albümün masraflarının karşılanması için Meclis'in karar almasını istedi. Talep eylül ayında Meclis'te görüşülerek Plan Bütçe Komisyonu'na sevk edildi. Komisyonun "Albüm ve 6 klip için 50 bin liralık ödeneğin aktarılması"na ilişkin kararı da ekim ayı Meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP TEPKİLİ: "KAMUNUN KAYNAĞI ÇARÇUR EDİLİYOR"

Meclis'in CHP'li üyeleri "Hayır" oyu verdi. CHP'li Ali Cemal Kimverdi, İl Özel İdaresi'nin 3 yıldır Kas Hastalıkları Derneği'nin ihtiyacı olan servis aracına kaynak sağlamadığını belirterek, "İstanbul'un kaynakları kısıtlı. Önceliğimiz eğitim ve sağlık. Engellilere araç alınmasını istedik, 'Para yok' dendi. Para yoksa tamam ama varsa albüme niye veriyorsun? İlk taksidi olan 50 bini verdiler. Devamı da gelecek. Kamunun kaynağı çarçur ediliyor?" dedi.

Sezen Cumhur Önal Meclis'in verdiği 50 bin TL'yi beğenmedi