Sibel Can emniyette

Sibel Can emniyette

ABD uyuşturucu bürosu DEA ile Mali Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü lüks araç kaçakçılığı genişliyor. Araçları Türkiye'ye getiren distribütörün mağdurlarından birinin de şarkıcı Sibel Can olduğu ortaya çıktı. Sibel Can, bugün saat 13.30'da 34 EME 05 plakalı Mercedes cipiyle Emniyet'e geldi. Sibel Can'ın 2009 yılında 0 km'de satın aldığı cipe emniyet tarafından el konuldu. Sibel Can emniyete girerken, "Cipin herhangi bir eksiği yoktu. Bugüne kadar da herhangi bir sorun yaşamadan kullandım. Şimdi de ifade vereceğim" dedi.

Sibel Can emniyette

Sibel Can emniyette

GÜMRÜKTE USULSÜZLÜK

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılında "Tilki Selim" olarak bilinen Selim Işık'a düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, şüphelinin Hummer marka cipine de el koymuştu. Şok cihazı, çivi atma, duman püskürtme özelliği ile donatılmış araç incelendiğinde evraklarında bir gümrük beyanı ile ilgili usulsüzlük olduğu belirlenmişti. Konu Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne devredilmiş, mali polis, aracın fabrika çıkış fiyatının çok altında fiyatla gümrükten geçirilerek Türkiye'ye getirildiğini tespit etmişti. Bu yolla gümrük ve lüks tüketim vergilerini eksik ödeyen cip sahibinin, aracın gerçek fiyatının yüzde 110'u kadar devleti zarara uğrattığı belirlenmişti.

300 LÜKS ARAÇ SAHİBİ EMNİYETE ÇAĞIRILMIŞTI

Tilki Selim'in cipiyle tespit edilen yolsuzluk yöntemini açığa çıkaran Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışmayı bu aşamada bırakmayarak soruşturmayı derinleştirmiş ve benzer yöntemle ülkemize sokulan 300 araç daha tespit etmişti. ABD polisi ile yürütülen çalışma kapsamında düşük beyanla ülkemize sokulan araçların sahipleri emniyete tek tek çağırılırken, geçtiğimiz ay Çiftkurtlar otomobilin sahibi Mehmet Çelik gözaltına alınmış ve bazı araçlara da el konulmuştu.

SİBEL CAN'IN ARACINA EL KONULDU

Mali Polis çalışmalarına devam ederken, bugün de Sibel Can, Çiftkurtlar'dan aldığı Mercedes G 500 marka cipi için emniyete çağırıldı. Fiyatı düşük gösterilen cipin emniyete getirilmesi için yapılan tebligat üzerine öğlen saatlerinde emniyete gelen Sibel Can'ın aracını kendisinin kullanması dikkat çekti. Aracını emniyetin açık otoparkına çeken Sibel Can, cipten inerken basın mensuplarının da sorularını cevapladı.

POLİS LÜKS CİPE EL KOYDU

Sibel Can emniyette

"FİYATINI HATIRLAMIYORUM"

Sibel Can, "Niçin buradasınız" sorusu üzerine, “Vallahi arabayla ilgili; 2009 yılında almıştım bu arabayı, Çiftkurtlar'dan almıştım; onunla ilgili bir ifade için geldim. Haydi bakalım hayırlısı" dedi. Aracın ne kadara alındığının sorulması üzerine Sibel Can “ Hiç hatırlamıyorum, 2009 yılında alınmış" diye konuştu

"ARACIMA EL KONULACAĞI AKLIMA GELMEDİ"

Bir gazetecinin “Daha önce bazı lüks araçlara el konulacağı haberleri medyada yer aldı, bu haberleri görünce aklınıza aracınıza el konulabileceği geldi mi?" Sorusu üzerine, Sibel Can, “ Hayır, çok şaşırdım, 2009 yılında her şeyiyle tam olarak alınmış; vergisi verilmiş. Uzun bir aradan sonra böyle bir şeyle karşılaşmak şaşırttı beni" ifadesini kullandı