Siirt'te süt tankerinin içinden kaçak sigara çıktı
İHA

Sigara zamlarından sonra çoğu kesim kaçak sigaraya yönelse de devlet, kaçak sigaraya göz açtırmıyor.

Son olarak yurda kaçak yollarla sokulan sigaralar, piyasaya sürülmeden el koyuldu.

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada; İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Batman'da ikamet eden E.Ç. isimli şahsın haksız kazanç elde etmek maksadıyla Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinden Batman'a süt tankeri içerisine kaçak sigara sevkiyatı yaptığı istihbaratının alındığı belirtildi.

Siirt'te süt tankerinin içinden kaçak sigara çıktı

3 BİN 989 KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Bitlis-Baykan karayolu üzerinde tespit edilen aracın Baykan ilçesi girişinde durdurularak arama yapıldığı belirtilen açıklamada, "Baykan Cumhuriyet Başsavcılığından alınan adli arama ve el koyma kararına istinaden araçta yapılan tespitler neticesinde araç üzerinde 3 adet silindir şekilli yaklaşık 2 bin litre kapasiteli süt tankı bulunduğu, bu tankların sağ ve sol kısımlarında kaynak yapılmış ve sökülebilir vaziyette kapaklı zulalı bölümler bulunduğu tespit edilmiş olup, araçta yapılan aramalar sonucu zulalı bölümlerde 3 bin 989 paket kaçak sigara, bir adet cep telefonu ele geçirilmiştir.

Süt tankının içine gizlenmiş 3 bin 989 paket kaçak sigara ele geçirildi VİDEO


Söz konusu olayla ilgili olarak ele geçirilen malzemelere ve araca el konularak Baykan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmiş olup, alınan talimatlar doğrultusunda bir şüpheli gözaltına alınmış ve şüpheli hakkında gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır." denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)