Sinan Oğan: MHP'nin işi zor
ensonhaber.com

Sinan Oğan: MHP'nin işi zor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili adayı yapmadığı Sinan Oğan, yaşanan terör olaylarının MHP'ye etkisini değerlendirdi.

Milliyet gazetesinden Tunca Bengin'e konuşan Sinan Oğan, MHP'nin işinin zor olduğunu ve 2002'de yaşadığı hezimeti yeniden yaşayarak baraj altında kalabileceğini söyledi.

"HDP BARAJI GEÇER"

Terör örgütü PKK'nın saldırılarının HDP'nin değil MHP'nin milletvekili sayısını etkileyeceğini söyleyen Oğan, şunları söyledi; "PKK’nın eylemleri doğuda HDP’ye yarar. Çatışma devam ederse polisin rahat gezemediği bir sokakta seçmeni geçtim, aday gezebilir mi? Batıda radikal HDP’lilerin saflarını sıklaştırır, AKP’ye kızıp oy verenler açısından ise tersi olabilir. İkisi harmanladığında da HDP 10’un üstünde ama 13’ün altında olur. Bu da HDP’nin milletvekili sayısını etkilemez, ancak MHP’yi etkiler.

"MHP'NİN İŞİ ZOR HEZİMETİ YAŞAYABİLİR"

MHP’nin işi zor ama bir o kadar da kolay. MHP ve diğerleri şeklinde bir ayrıştırmayı gerçekleştirirse, ki bu büyük bir enerji, ciddi bir strateji ve kadrolar gerektiriyor. Bunu başarabilirse yani 1999’daki sürprizi yakalayabilir. Ama yapamazsa da 2002’ deki hezimeti yaşayabilir.

MHP'li Sinan Oğan'dan partisine eleştiri haberi

Sinan Oğan: MHP'nin işi zor