Sinop'a bin 250 yeni tesis geliyor

sinop

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı tesislerin temel atma ve açılış törenlerine katılmak üzere Sinop'a geldi. Eroğlu, İskele Meydanı'nda düzenlenen bazı tesislerin temel atma ve açılış törenine katıldı. Eroğlu, Sinop'a 29 müjde ile geldiklerini söyledi. Söz konusu yatırımların toplam maliyetinin 140 milyon lira olduğunu anlatan Eroğlu, yatırımların Sinop halkına hayırlı olmasını diledi.

ORMAN TEŞKİLATI SİNOP'UN EMRİNDE

Eroğlu, hizmetlerini millet için yaptıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Sinop'un yüzde 64'ü orman. Dolayısıyla biz artık bu ormanları Sinop'un kalkınması için kullanacağız çünkü bizim hükümetimizin anlayışında şu var, insanı yaşat ki devlet yaşasın. Her şey millet için. O bakımdan bu müjdeyi size veriyorum. Artık ister bal ormanı, ister ceviz ormanı ister badem ormanı ne isterseniz onu yapın. Orman teşkilatı Sinop'un emrindedir. Sinop'un tabiat turizmi master planını da hazırladık. İnşallah her gelişlerinde 10 bin dolar para bırakan turistleri buraya kabul edeceğiz."

2019 YILINA KADAR BİN 250 TESİS

Bugüne kadar yaptıkları yatırımlara işaret eden Eroğlu, şöyle devam etti: "2019 yılına kadar Sinop'ta bin 250 tesis yapacağız. Dolayısıyla devletin parası çok. Eskiden devletin parasını faiz lobisi, ilaç lobisi, ihale lobisi hortumluyordu artık milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz. Dolayısıyla devletin parası çok kardeşlerim. Allah'a şükür geçen yıl dört dörtlük büyüyorduk, şimdi yüzde 5'lik büyümeyle dünyada ilk dört sıraya giriyoruz. Türkiye'nin geleceği parlak."

Konuşmasının ardından Eroğlu ve beraberindekiler Saraydüzü Barajı Sulaması, Gerze İçme Suyu İsale Hattı, Zimari Barajı ve Boyabat Ilıksu Barajı'nın temelini attı, yapımı tamamlanan 12 ayrı tesisin ise açılışını gerçekleştirdi.