Sinop'ta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a protesto

Sinop'ta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a protesto

Sinop'a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, katıldığı toplantıda konuşma yaptığı sırada bir grup nükleer karşıtı eylemci, kente kurulmak istenen nükleer santral nedeniyle slogan atmaya başladı.

'SİNOP ÇERNOBİL OLMAYACAK'

Bakan Yılmaz'a tepki gösteren eylemciler bir süre toplantıyı durdurdu. Ardından, "Sinop Çernobil olmayacak" sloganı atarak salonu terketti. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli toplantı ve açılış programlarına katılmak üzere karayoluyla Ankara'dan Sinop'a geldi. Bakan Yılmaz, ilk olarak Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde Sinop Valiliği tarafından düzenlenen 1'inci Kalkınma Çalıştayı programına katıldı.

Sinop'ta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a protesto

'NÜKLEERE İNAT YAŞASIN HAYAT'

"2014-2023 Sinop geleceğini planlıyor" temasıyla gerçekleştirilen toplantının açılış bölümünde Bakan Yılmaz konuşma yaptı. Sinop'un kalkınma hedefleriyle ilgili konuşma yaptığı sırada salonda yaklaşık 20 kişilik grup bir anda slogan atmaya başladı. Bakan Yılmaz'ın konuşmasını kesen grup "Nükleere inat yaşasın hayat. Sinop nükleer istemiyor" sloganları attı. Grup ardından da "Çernobil'i Fukişima'yı unutmayın. Nükleere gerek yok Bakanım" diye bağırmaya başladı.

Sinop'ta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a protesto

'DEĞİŞİK KESİMLERİN FARKLI FİKİRLERİ OLABİLİR'

Tepkiler üzerine Bakan Yılmaz, "Protesto etme hakkınız var tabii ki. Düşüncenizi ifade ettiniz teşekkür ediyorum. Bunlar tartışmaya açık konular. Değişik kesimlerin farklı fikirleri olabilir. Fakat önemli olan toplumun genel yaklaşımıdır. Hiç kimse de Türk toplumu adına konuşma hakkına sahip değil" dedi. Bakan Yılmaz'ın "Müsaade ederseniz devam edelim" demesi üzerine eylemciler, "Biz nükleerle kalkınmak istemiyoruz. Hep siz konuşuyorsunuz. Biz nükleer santral bacalarının olduğu yerde nasıl turizm yapacağız. Bizi duyun" diye konuştu.

Sinop'ta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a protesto

'SİNOP ÇERNOBİL OLMAYACAK'

Bunun üzerine Bakan Yılmaz, "En gelişmiş dediğiniz ülkelerde bu teknolojiler var. Önemli olan güvenliği sağlayarak çevreyi koruyarak bu işleri yapmaktır. Nükleerde de en son teknolojilerde güvenliğe en büyük önemi vererek bunları yapacak, başaracak. Türkiye hem enerjisini karşılayacak hem turizmini yapacak. Her ikisini de aynı anda yapmamız mümkündür" dedi. Grup daha sonra, "Nükleer santral istemiyoruz. Sinop Çernobil olmayacak" sloganları atarak salondan ayrıldı.

Polisin ve bakan korumalarının hiçbir müdahalede bulunmadığı eylem, gerginliğine de neden olmadı. Toplantının yapıldığı salonun kapısının dışında iki özel güvenlik personeli bekletildi. Eylemcilerin salondan ayrılmasının ardından toplantı devam etti.