Şırnak'ta kaçak elektrik gerilimi
DHA

Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak İl Müdürlüğü ekipleri, kaçak elektrik kullananları tespit etmek üzere 4 bin 500 nüfuslu Görümlü beldesine gitti.

Jandarma ekiplerinin de eşlik ettiği kontrol uygulamasında, DEDAŞ ekipleri sabah saatlerinde beldenin bir kısmındaki çalışmalarını tamamladıktan sonra öğlen saatlerinde Yukarı Görümlü kesimine gitmek istedi.

100 KİŞİ SALDIRDI

Beldeye giden yol üzerinde toplanan ve ekiplerin kayıt dışı elektrik kullanımını belirlemesini engellemeye çalışan yaklaşık 100 kişi, ekiplerin önünü kesip, taşlarla saldırdı.

HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Jandarma araçlara zarar veren  grubu durdurmak için havaya ateş açtı, TOMA'lardan tazyikli su ile müdahale edildi.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Olayla ilgili DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, engellemeye rağmen beldeye ekiplerin girmeye çalıştığı belirtilerek, "DEDAŞ ekipleri, jandarmalara rağmen bu gurubun taşlı saldırısına uğradı. Ortalık bir anda savaş alanına dönerken, kalabalığın arasında kalan bazı araçlar atılan taşlar ve tekmeler sonunda adeta hurdaya döndü. Jandarmalar, kalabalığı ancak havaya ateş ederek durdurabildi. Büyük bir şans sonucu ekiptekilerden yaralanan olmadı. Beldeye getirilen jandarmaya ait TOMA ise toplanan kalabalığı, tazyikli su sıkarak dağıttı.

Şırnak'ta kaçak elektrik gerilimi

431 ABONELİ, 400'Ü AŞKIN ABONESİZ KULLANICI

Yaşanan gerginlik sebebiyle 431 aboneli kullanıcının yanında 400'ü aşkın abonesiz kullanıcının bulunduğu beldedeki tespit çalışmaları şimdilik durdurulurken, güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından çalışmalara yeniden başlanacak. Kısa süre önce de Batman'ın Balpınar beldesine kaçak elektrik kullanımını önleyecek olan Dicle Elektrik yatırımının gerçekleştirilmesini engellemek isteyen belde sakinleri, jandarmaya mukavemet edince biber gazı, tazyikli su ve plastik mermilerle dağıtılmışlardır" denildi.

Şırnak'ta kaçak elektrik gerilimi

Şırnak'ta kaçak elektrik gerilimi

Şırnak'ta kaçak elektrik gerilimi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)