Sırrı Sakık: Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum

Sırrı Sakık: Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum

TBMM Genel Kurulu'nda Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Meclis kürsüsünde konuşma yapan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, barış süreci konusunda MİT'in yaptığı çalışmalara dikkat çekerek "Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum" dedi.

Sırrı Sakık: Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum İZLE

"NEDEN BU YASAYA KARŞI OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ"

Sakık, MİT'in çalışmaları hakkında şunları söyledi:

"Geriliyoruz çünkü haklıyız. Biz yaralıyız. Binlerce faali meçhul cinayetlerin işlendiği topraklardan geliyor ve biz yaşadık nasıl cinayetler işlendiğini. Siz çıkın Allah adına söyleyin siz biliyorsunuz kimlerin onları katlettiğini benden daha iyi biliyorsunuz. Bir yasa görüşülüyor. Bu yasa MİT yasası. Neden ulusalcı ve milliyetçi cephenin bu yasaya karşı durduğunu biliyoruz. Bir dönemden bahsediyoruz. İçinde MİTin JİTEM'in çetelerin aşiretlerin olduğu bir dönemde de faali meçhul cinayetlerden. Bu ulusalcı ve bu milliyetçi cepheler bundan rahatsızlık duymadı. Ses seda da çıkmadı. Ama bugün asıl sorun MİT'in bu konudaki otoriter yapısının yasalarca yeniden dizayn edildiğini biz iyi anlıyoruz.

SIRRI SAKIK : HAKAN FİDAN VE EKİBİNİ KUTLUYORUM

Çünkü siz Oslo'dan başlayan ve bugün İmralı'da devam eden süreçle ilgili ciddi şekilde buna karşısınız. Eğer kanı durduracaksa, eğer bu güne kadar bu görüşmelerde bakın sürekli şerefsizlikle insanlar itham ediliyor. 'Kim ki görüştüyse şerefsizdir' diyor. Biz bunu iade ediyoruz. Biz görüşüyoruz biz şerefli insanlarız. BDP görüşmeleri sürdüren bir partidir. Gidip İmralı ve Kandilli ile de görüşüyor, gelip iktidarla da görüşüyor. Bu şerefli bir iştir. Kanı,ölümleri durdurmak şerefli bir iştir. Şerefsizlik nedir biliyormusunuz? Kana seyirci kalmaktır, ölümlere seyirci kalmaktır. MİT görevlerini üstlenmişse ve ilk kez MİT bu süreci götürüyorsa ve saldırıya maruz kalıyorsa biz buna seyirci kalmayız. Ben burada Hakan Fidan ve ekibini kutluyorum. 1 yıldır çatışmasızlık süreci yaşanıyorsa ve burada MİT'in bir katkısı varsa bundan mutluluk da duyarız" dedi.