Sırrı Süreyya Bakan Şahin'i güldürdü

Sırrı Süreyya Bakan Şahin'i güldürdü

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler sırasında BDP Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, ironik ve esprili bir konuşma yaptı.

SIRRI SÜREYYA'DAN BAKAN ŞAHİN'E ŞİİR

Sırrı Süreyya Bakan Şahin'i güldürdü

"İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN ÖZÜR DİLİYORUZ"

Açlık grevindeyken memleketin halini düşündüğünü ve kendilerinde bir nedamet hasıl olduğunu ifade eden Önder, ''Sayın İçişleri Bakanı'nın bugüne kadar aldığımız günahları için özür diliyoruz'' dedi.

BAKANI GÜLDÜRDÜ

Şahin için yazdığı ''Kurbanam kalın kaşına, taç yakışan başına/ Bir gün görmesem ey İdris Naim, yanarım ataşına'' methiyesini okuyan Önder, Bakan Şahin ve Genel Kurul Salonu'ndaki milletvekillerini güldürdü.

"YURTTAŞLAR İÇİN UMUT KAYNAĞI"

Şahin'in varlığının bütün yurttaşlar için büyük bir umut kaynağı olduğunu dile getiren Şahin, ''Çünkü herkes 'Sayın Şahin İçişleri Bakanı olduysa ben de her şey olabilirim' duygusu veriyor. Bir cumhuriyetin bunu başarmış olması az bir şey mi?'' dedi.

İllerin düşman işgalinden kurtuluşu törenlerinde temsili düşman kuvvetlerinin yenilgiye uğratıldığını anlatan Önder, şöyle konuştu:

''İçişleri Bakanlığı da bu Cumhuriyet Bayramı'nı böyle bir etkinlikle kanunileştirmek istemiştir. Ne kötülük var bunda? Temsili düşman olarak da CHP'lilerden daha münasibini zor bulursunuz. Çünkü BDP'lilerin temsiliyeti kalmamış, direkt düşman oldukları için geriye siz kaldınız. Diyarbakır'da pahalı TOMA'lardan özel karışımlı sular evlerin içine sıkılıyor. Hangi CHP belediyesi, vilayeti böyle bir hizmet yaptı? Asıl gensoru verilecek olan sizsiniz.''