Şoförler Cemiyetine bağlı bir kamyoncuyum

Şoförler Cemiyetine bağlı bir kamyoncuyum

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Trabzon Şoförler Cemiyetine bağlı bir kamyoncu olduğunu belirterek, cezaevinden çıktıktan sonra geçimini sağlamak için bir süre kamyonculuk yaptığını kaydetti.

MHP, şoför esnafının sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisini TBMM Genel Kurulu gündemine getirdi. Konu hakkında konuşma yapan CHP'li Mehmet Ali Susam öneriye karşı çıkarken, BDP'li Sırrı Süreyya Önder kendisinin de bir kamyoncu olduğunu belirterek öneriye destek verdi.

İşte Önder'in TBMM'deki o konuşması

'BİR KAMYONCU OLARAK KONUŞACAĞIM'

Öneri lehinde konuşan BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Trabzon Şoförler Cemiyetine bağlı bir kamyoncu olduğunu söyledi.

"Bir kamyoncu olarak konuşacağım" diyen Önder, cezaevinden çıktıktan sonra geçimini sağlamak için bir süre kamyonculuk yaptığını belirtti.

"K-1, D-1 belgeleri dediğiniz zaman kimse anlamaz" diyen Önder, bu belgeleri almak için 25 ton taşıma kapasitesine sahip araç, yani en az iki kamyon olması gerektiğini bildirdi. Önder, "Kamyoncuların bir çoğu senede çalışır. Kamyonunu alır ve uykusuz bir şekilde aracını sürerek senedini ödemeye çalışır" dedi.

800 BİN CİVARINDA KAMYON VAR

Hızlı trenle yolcu taşımacılığına önem verildiğini ancak mal taşımacılığının düşünülmediğini dile getiren Önder, karayollarında AB ortalamasının çok üstünde bir şekilde, 800 bin civarında kamyon olduğunu söyledi.

BDP'li Önder, 2,5 milyar dolarlık kaçak yakıt piyasası olduğunun söylendiğini belirterek, "Kaçak yakıt Kürtlere mal edilmek isteniyor ama en büyük iki kaçakçıdan birincisi devlet, ikincisi dağıtım tekelleridir. Devlet niye kaçakçı? Çünkü malın reel değerinden çok fazla vergi alıyor" dedi.

Önerinin aleyhinde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, şoförlerin sorunlarının önemli olduğunu ancak Meclis'in bugünkü gündeminde İçtüzük Değişikliği Teklifi'nin olduğunu söyledi.