Sokak hayvanları için İstanbul'daki dairesini sattı
İHA

İstanbul'da bir pazarlama şirketinde çalışan 45 yaşındaki Ömer Faruk Kırçın, hayvan sevgisi sebebi ile işinden ayrılıp, sattığı evinin parası ile satın aldığı dağ başındaki tarlada, onlarca hayvan besliyor.

Sokak hayvanları için İstanbul'daki dairesini sattı

8 DÖNÜMLÜK TARLA ALDI

Kırçın, küçüklükten beri büyük sevgi duyduğu hayvanlar için Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Çağırgan Köyü yakınlarında satın aldığı 8 dönümlük tarlada, konteynerde yaşamaya başladı. Yardıma muhtaç kedi ve köpekleri bularak satın aldığı araziye getiren Kırçın, hayvanların her türlü bakımları ile de ilgilendi. Ancak kasaplardan ve fabrikalardan aldığı atık besinlerle arazisinde beslediği hayvanlardan rahatsız olan köylüler, Kırçın'ı şikayet etti.

Sokak hayvanları için İstanbul'daki dairesini sattı VİDEO

Sokak hayvanları için İstanbul'daki dairesini sattı

PANELVAN MİNİBÜSTE YAŞAMAYA ÇALIŞIYOR

Yaşadığı konteynerlerin yetkililer tarafından götürülmesi sonrasında yılmayan Kırçın, beslediği onlarca köpek ve kedi için panelvan minibüste yaşamaya devam etti. Haftanın belirli günlerinde ev olarak da kullandığı minibüsü ile İstanbul'a giden Kırçın; yemek firmalarından ve gıda fabrikalarından artık yemek topluyor, minibüsüne doldurduğu yemek artıkları ile arazisinde bakımlarını yaptığı hayvanları besliyor.

Sokak hayvanları için İstanbul'daki dairesini sattı

"ÖMRÜM HAYVANLARLA GEÇTİ"

Hayvan sevgisinin çok küçük yaşlardayken başladığını belirten Kırçın, “Ben kendimi bildim bileli, çocukluğumdan beri hayvan severim. Büyüyünce onlara yardımcı olmaya başladım. Onları besledim, kısırlaştırılması gerekenleri kısırlaştırdım, hasta olanları iyileştirdik. Ömrüm hayvanlarla geçti. Daha önce çalıştığım için şimdiki kadar ilgilenemiyordum. Daha sonra işi bırakıp, sürekli olarak bu işle ilgilenmeye başladım. İstanbul'da bir dairem vardı. Onu satıp İzmit'in köyünden böyle bir yer aldım. Parayı iyi kullanamadık. Tarlanın etrafını kapatamadık." dedi.

Sokak hayvanları için İstanbul'daki dairesini sattı

"MİNİBÜSTE YAŞAMAK ZORLUYOR"

Bugüne kadar yüzlerce hayvan beslediği ve birçoğunun sahiplendirilmesini sağladığını belirten Kırçın, kış sebebi ile minibüste yaşamanın çok zor olduğunu anlattı. Kırçın, “Sürekli İstanbul'a gidiyorum. Giderken ve gelirken eski İstanbul yolunda, sürekli hayvanlarla karşılaşıyorum. Belediyenin, köylülerin bıraktığı hayvanlar ve yavruları var. Geçiş sırasında onları da besliyorum. İstanbul'da pastanelerden, yemek firmalarından, tavuk ayıklama firmalarından yemek artıklarını topluyorum. Bu şekilde idare ediyoruz." şeklinde konuştu.

Sokak hayvanları için İstanbul'daki dairesini sattı

SOĞUK VE KAR ETKİLİYOR

Köylülerin şikayet etme gerekçelerinden de bahseden Kırçın, "Burada 3 tane konteynerim vardı. Köylülerin şikayet etmesinin ve muhtara söylemesinin ardından muhtar, mecbur kalıp belediyeye söyledi. Belediye de şikayetleri göz ardı edemiyor. 3 Mayıs'ta benim konteynerleri aldılar. Yazın sıkıntı olmadı. Ama şimdi havalar falan soğudu. Her yer kar. Bu sebepten dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Mecburen minibüste kalıyorum. Başka kalacak yerim yok. Bu hayvanları bırakamam. Bu sebepten dolayı konteynerlerimin geri getirmesini istiyorum." ifadelerine yer verdi.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)