Solcular Engincan'ın parkasını tartışıyor

ENSONHABER.com/DETAY HABER Sibel Can ile Hakan Ural çiftinin oğlu Engincan Ural'ın giyim tarzı magazin gündeminin her zaman konuşulan konularından biri oldu.

Solcular Engincan'ın parkasını tartışıyor

ENGİNCAN DENİZ GEZMİŞ MONTU GİYDİ

Daha önce bacaklara yapışacak kadar dar pantolon modasını başlatan Engincan bu kez de bir dönem devrimci gençlerin simgesi olan Deniz Gezmiş montunu, çıplak bacakları üzerine giyip görüntülendi.

ENGİNCAN CAPSLERİ - GALERİ

YILLARDIR DEVRİMİN SİMGESİYDİ

Engincan'ın giydiği mont, piyasada Deniz Gezmiş parkası olarak bilinen ve sol görüşlü üniversite öğrencilerince yıllardan beri simge haline getirilerek giyilen monttu.

Moda İkonu  Engincan- Foto Galeri

Solcular Engincan'ın parkasını tartışıyor

Deniz Gezmiş eylemden eyleme koştuğu yıllarda parkasını sırtına geçirir, üniversitelerdeki sosyalist gençlik hareketlerine önderlik ederdi. İdamının ardından Deniz Gezmiş'ten geriye belki de en büyük hatıra olarak parkası kaldı. Üniversitelerdeki solcu gençler Deniz Gezmiş parkasını bir simge haline getirdi, hemen her solcu öğrencide bu parkadan mutlaka bir tane görülür oldu.

GÜNÜMÜZDE APOLİTİK GENÇLER GİYİYOR

Deniz Gezmiş'in ölümünden beri devrimin simgesi olan bu parka artık politikayla uzak-yakın bir ilişkisi bulunmayan, siyaset dışında kendilerine başka bir dünya kurmuş olan apolitik gençliğin tercihi oldu. Gençler eğlence ortamlarından alışverişe kadar, soğuk havalarda dışarı çıktıklarında bu parkayı tercih ediyor. Günümüzde politikayla ilgisi bulunmayan hemen her gencin üzerinde bu parkadan görebilmek mümkün.

SOLCU GENÇLER BU MONTU TARTIŞIYOR

Son olarak Engincan'ın Deniz Gezmiş parkası giymesi solcu gençler arasında yeni bir tartışmayı başlattı. Bazı sosyalist platformlarda konuyu tartışma haline getiren gençler, Deniz Gezmiş parkasının Engincan gibi moda ikonu tarafından sembol haline getirileceği kaygısı taşıyarak tepki gösteriyor.

Solcular Engincan'ın parkasını tartışıyor