Somali'de Türk elçilik çalışanlarının olduğu binaya bomba

Somali'de Türk elçilik çalışanlarının olduğu binaya bomba

İngiliz Reuters'in haberine göre Somali'nin Başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçilik çalışanlarının olduğu bir binaya canlı bombalı saldırı düzenlendi. Olayda 3 canlı bomba da öldü.

1 ŞEHİT

Olayda bir Özel Harekat Polisi'nin de şehit oldu 3 polis de yaralandı. Türkiye yaralı polisler için Somali'ye ambulans uçak gönderdi.

TÜRK DIŞİŞLERİ'NDEN SERT AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı saldırıyla ilgili çok sert bir açıklama yaptı. Bakanlık, '27 Temmuz 2013 tarihinde Mogadişu Büyükelçiliğimiz ek binasına bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında Büyükelçiliğimiz ek binasını korumakla görevli Özel Harekat polis memurlarımızdan biri maalesef yapılan tüm tıbbi çabalara rağmen hayatını kaybetmiş, birisi ağır olmak üzere üçü yaralanmıştır. Yaralı memurlarımızın ilk tedavileri Mogadişu'daki Türk doktorları tarafından yapılmıştır. Yaralılarımız ambulans uçakla ülkemize getirilecektir. Türkiye, Büyükelçiliğimiz çalışanlarını hedef alan bu alçakça saldırıyı en güçlü şekilde lanetlemektedir' ifadelerini kullandı.

Somali'de Türk elçilik çalışanlarının olduğu binaya bomba

EL ŞEBAB ÜSTLENDİ

Reuters'a konuşan Ahmed Mohamud adlı polis yetkilisi, saldırganın bomba yüklü aracını "k4" bölgesindeki binanın kapısına sürerek, arabadaki patlayıcıyı infilak ettirdiğini açıkladı. Mohamud, saldırıda üç kişinin öldüğünü, dokuz kişinin de Somali'de Türk elçilik çalışanlarının olduğu binaya bombayaralandığını söyledi.

Saldırıyı El Kaide bağlantılı El Şebab üstlendi. El şebab militanları geçmişte de benzer saldırılar düzenlemişti. Son olarak bu ay ortasında da sekiz sivil, El Şebab saldırısında ölmüştü.

Somali'de Türk elçilik çalışanlarının olduğu binaya bomba

DAVUTOĞLU ERDOĞAN'I BİLGİLENDİRDİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, saldırıyla ilgili verdiği bilgide, Mogadişu'daki Türk Büyükelçiliğinin ek binası önüne araçla gelen 3 intihar bombacısının binadaki polisler tarafından fark edildiğini, çıkan çatışmada 2 saldırganın etkisiz hale getirildiğini belirtti. Üçüncü saldırganın üzerindeki bombayı patlattığı bilgisini paylaşan Gümrükçü, olayda binada görevli 1 polisin şehit olduğunu söyledi. Yaralıların binanın yakınındaki hastaneye kaldırıldığını belirten Gümrükçü, Türkiye'den ambulans bir uçağın yola çıktığını ifade etti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Mogadişu Büyükelçisi Kani Torun'la görüştüğünü söyleyen Gümrükçü, Davutoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da konuyla ilgili bilgi aktardığını kaydetti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Somali'deki Türk büyükelçiliğine yapılan saldırıyla ilgili konuştu. Davutoğlu, güvenlik önlemlerinin arttırılması nedeniyle saldırıda can kayıplarının fazla olmadığını belirtti.