Son geziciler de tahliye oldu

Son geziciler de tahliye oldu

Erzincan Emniyet Müdürlüğü ekipleri Taksim Gezi Parkı eylemlerinde ‘provokatörlük' yaptıkları ve ‘TKP/ML-Konferans' örgütüne mensup oldukları öne sürülen 8 kişiyi, yaklaşık 9 ay önce Erzurum'daki TMK 10'ncu Maddesi ile yetkili savcılığın talimatıyla gözaltına almıştı. Şüpheliler, Gezi Parkı protestoları sırasında provokasyon yapmak, ‘diğer grupları kendi eylemlerine katmak', ‘olayların başlamasına neden olmak', ‘araç yakmak', ‘lastik yakarak karayolunu trafiğe kapatmak' gibi eylemler yaptıkları iddiasıyla tutuklanmıştı.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Bugün Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan 8 sanık, savunma yaptı. Mahkeme 8 sanığın tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmalarına karar verdi.

''GEZİ'DEN SON KALANLARDI BUNLAR''

Mahkemeyi izleyenler arasında CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da yer aldı. Mahkemenin tahliye kararı vermesi üzerine adliye önünde sanık yakınları mutluluk ve sevinç gözyaşlarına boğuldu. Erzurum Adliyesi önünde basın açıklaması yapan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Gezi Parkı olayları sonrası Türkiye'deki son tutuklu sanıklarının da serbest bırakıldıklarını belirtti. Aygün, “Arkadaşlar Gezi'den son kalanlardı bunlar. Türkiye'nin bütün her yerinde tutuklular tahliye edildi. İstanbul ve İzmir başta olmak üzere. 9 aydır tutuklulardı. Esasen Gezi'yle ilgili hiçbir dava açılmamalıydı. Çünkü Gezi bir özgürlük eylemiydi. Bir suç yoktu. Bugün Erzurum Mahkemesi Gezi'nin bir suç olmadığını gösterdi” dedi.

“İNTERNET YASASINI VETO ETMELİ”

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün çok tartışılan internet yasasının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmesi gerektiğini ifade ederek, “İnternet yasası hem sansürü yasallaştırıyor hem de fişleme. 35 milyon internet kullanıcısının fişlenmesini olanaklı kılıyor. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Gül'ün, internet özgürlüğüne duyarlılığı varsa bu yasayı veto etmeli” diye konuştu.