Sosyal medyada terör propagandası yapanlara operasyon

h

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terör ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş'taki terör saldırısı sonrasında, sosyal medyada terör örgütü lehine propaganda yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik de çalışma başlattı.

İhbarları da değerlendiren ekipler, sosyal medyada terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunan 235 kişiyi gözaltına aldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütüne yönelik olarak, 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen toplam 235 kişi gözaltına alınmıştır" denildi.

"OH OLSUN" DİYEN KİŞİ OTOGARDA YAKALANDI

İstanbul'da polisleri hedef alan hain saldırı sonrası adeta kutlama yapanlardan biri de B.K. isimli Twitter kullanıcısı oldu. "Çevik kuvvete olmuş, oh olsun size" şeklinde paylaşımda bulunan B.K.'nın Otogar'da yakalandığı belirtildi.

ANTALYA'DA 7 KİŞİ GÖZALTINDA

Antalya'da sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yapanlara yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'yı sosyal paylaşım sitelerinde öven, destekleyen ve propagandasını yapan, örgütün çağrısı ve talimatları doğrultusunda sokak eylemlerine katılan, taş, molotof kokteyli, havai fişek ve el yapımı patlayıcı ile güvenlik güçlerine saldıran kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

EMNİYET, İHBAR İÇİN ADRES PAYLAŞTI

Sosyal medyada terör propagandası yapanlara operasyon

Sosyal medyada terör örgütü propagandası yapanlara ilişkin ihbarların Emniyet Genel Müdürlüğünün "www.egm.gov.tr" adresindeki online ihbar bölümünden ya da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının "siber@egm.gov.tr" mail adresinden yapılabileceği belirtildi.

Bu arada, saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında 13 şüpheli de dün gözaltına almıştı. 21 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.