Spor Bakanı Çağatay Kılıç: Alçakça saldırı

Spor Bakanı Çağatay Kılıç: Alçakça saldırı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dün akşam Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırı hakkında konuştu. Saldırganın taraftar olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Bakan Kılıç'ın açıklamaları şu şekilde:

ALÇAKÇA SALDIRI

"Bu akşam Rize'de oynanan Çaykur Rizespor-Fenerbahçe müsabakasının ardından Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse gerçekleşen alçakça saldırıyı üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. İnsanlıkla uzaktan yakından alakası olmayan bu saldırının herhangi bir camiaya mal edilmesi ve saldırganın da taraftar olarak addedilmesi kesinlikle mümkün değildir. Sporun getirdiği sevgi, kardeşlik ve birliktelik duygularından uzak olan bu hadiseyi gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermelerini sağlayacak hukuki sürecin yakinen takipçisi olacağız. Başta futbol kulüplerimiz olmak üzere tüm spor camiamızla, böylesi zamanlarda birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenerek hareket edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Olayın derinlemesine tahkikatı emniyet güçlerimiz tarafından yapılmakta olup, olay esnasında yaralanan şoför Ufuk Kıran kardeşimize de Rabbim'den acil şifalar diliyorum."

Spor Bakanı Çağatay Kılıç: Alçakça saldırı

KURTULMUŞ: FUTBOL BARIŞ VE REKABETTİR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınadı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yayımladığı mesajda, "Fenerbahçe futbol takımını taşıyan otobüse yapılan saldırıyı kınıyorum. Futbol barış ve rekabettir, şiddetten uzak tutulmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Spor Bakanı Çağatay Kılıç: Alçakça saldırı

TEKNOLOJİ BAKANI: GEÇMİŞ OLSUN

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınadı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yayımladığı mesajda, "Fenerbahçe futbol kafilesine yapılan saldırıyı kınıyor, araç şoförüne acil şifalar diliyorum. Spor camiamıza ve Fenerbahçe'ye geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.