7 bin kişilik dinleme listesi yayınlandı

7 bin kişilik dinleme listesi yayınlandı

17 Aralık operasyonundan sonra paralel yapı tartışmaları devam ederken, 7 bin kişinin dinlendiği ortaya çıktı. TMK savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen'in 'Selam Terör Örgütü' soruşturması ile mahkemelerden aldığı izinlerle yedi binden fazla kişiyi dinlediği ortaya çıktı.

Ertuğrul Özkök'ten Yusuf Ziya Cömert'e, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'dan İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya kadar birçok isi terör örgütü üyesi diye dinlemeye alınmış.

İŞTE 7 BİN KİŞİLİK DİNLEME LİSTESİ

LİSTEDE ÜNLÜ İSİMLER

Star ve Yeni Şafak gazeteleri, tarihin en büyük telekulak skandalı olduğunu iddia ettikleri belgeler yayınladı. Dosya numarası 2011/762 olan belge ile 17 Aralık darbe girişimine kalkışan paralel yapının 'Selam Terör Örgütü' iddiasıyla gazeteci Ertuğrul Özkök, Star yayın yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, TRT Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör, Yeni Şafak Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, CHP Genel Merkezi, gazeteci Hüsnü Mahalli, MİT Basın Müşaviri Nuh Yılmaz, oyuncu-spiker Defne Samyeli, Başbakan'ın Başdanışmanı AK Partili vekil Yalçın Akdoğan, Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan Başbakan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da aralarında olduğu yedi binden fazla kişiyi dinlediği tespit edildi.

7 bin kişilik dinleme listesi yayınlandı

7 BİN KİŞİ 3 YILDIR DİNLENİYOR

Star'ın belgelerine ulaştığı dev telekulakta TMK savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen, Selam Terör Örgütü soruşturması kapsamında mahkeme kararları alarak gazeteci, siyasetçi, hukukçu ve aktivistlerden oluşan binlerce kişiyi dinledi.

Haberde, savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen'in başlattığı dinlemelerin yaklaşık 3 yıldır yapıldığı belirtildi. Gazete, 7 bini aşkın kişinin dinlendiği "Selam Terör Örgütü" soruşturmasında dinlenen isimleri yayınladı.