Stephen Hawking hayatını kaybetti
AA

Ünlü fizikçi ve yazar Stephen Hawking 76 yaşında hayatını kaybetti.

Hawking'in ölüm haberini aile sözcüsü basına bildirirken çocukları Lucy, Robert ve Tim, babalarının ölümünden derin üzüntü duyduklarını söyledi.

EINSTEIN'DAN SONRAKİ EN BÜYÜK DEHA

Albert Einstein'dan sonra dünyadaki en büyük deha olarak nitelendirilen fizikçi, kuantum fiziği ve kara delikler üzerine geniş kapsamlı çalışmalar yapıyordu.

Hawking geçen yıl İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'ye verdiği röportajda 75 yaşına kadar yaşayacağını hiç düşünmediğini, birikimini halen yansıtabildiği için kendisini şanslı hissettiğini dile getirmişti.

Stephen Hawking hayatını kaybetti VİDEO


21 YAŞINDAYKEN 2-3 YIL İÇİNDE ÖLECEĞİ SÖYLENMİŞTİ

21 yaşındayken motor-nöron hastalığı teşhisi konulduğunu ve iki ya da üç yıl içinde hayatını kaybedeceğinin söylendiğini belirten Hawking, bundan 54 yıl sonra daha güçsüz ve tekerlekli sandalyede olsa da hala çalıştığını ve bilimsel makaleler ortaya koyduğunu anlatmıştı.

Stephen Hawking hayatını kaybetti

Çalışmalarını ailesi ve arkadaşlarından yardımlar alarak birçok zorlukla yaptığına değinen Hawking, hayalinin motor-nöron hastalığını tamamen iyileştirecek bir tedavi veya en azından bir gelişme yaşanması olduğunu ifade etmişti.

"ÖLÜMSÜZLÜK MÜMKÜN"

Hawking bir röportajında, ölümsüzlüğün mümkün olduğunu, fakat şu anki şartların bunu gerçekleştirmek için yeterli olmadığını söylemişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)