Süheyl Batum'dan Birgül Ayman Güler'e destek

Süheyl Batum'dan Birgül Ayman Güler'e destek

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, ''Beni zamanında Zonguldak'ta söylediğim bir söz yüzünden parçalamaya çalıştılar. Şimdi hiç kimse bir arkadaşımızı parçalayamazlar. Hele ki bunlar gibi sırtlanlara parçalatmayız'' dedi.

Süheyl Batum'dan Birgül Ayman Güler'e destek

Süheyl Batum'dan Birgül Ayman Güler'e destek

"İKİ GÜNDÜR BİR OYUN OYNANIYOR"

Batum, partisinin Zonguldak il başkanlığında yaptığı basın toplantısında, Zonguldak'ın kendisi için önemli olduğunu söyledi. Zonguldak'ın demokrasinin kalesi olduğunu savunan Batum, şöyle konuştu: ''Ben buraya geldiğimde bir söz söylemiştim. Bu oyunu oynayan bazı ahlaksızlar, iki kelimeye sıkıştırarak bizim üzerimizden politika oynamaya çalışıyorlardı. İki gündür bir oyun oynanmak isteniyor. Anadilde savunma, anadilde savunmama. Net olarak bir kere daha şunu söyleyeyim. İki gün orada daha öncede komisyonda bu yasanın geçmesi sırasında oradaydık. Son saniyesine kadar. Bu yasa tartışılırken iki gün boyunca sinirlerimiz bozulmadan oradaki inanılmaz koalisyonu gördük. Bu koalisyon size net söylüyorum. Bana utanç verici bir koalisyon olarak gelmiştir. Neden?

"İĞRENÇ BİR KOALİSYON"

İki parti birbiriyle anlaşamaz mı, anlaşır. Obama'nın resmini gördüğüm bir koalisyon. İğrenç bir koalisyon. Bunun üzerine koalisyonun bütün mensupları sahneye çıktıklarında hep şunu söylüyorlar. Bir kaba etnik bir milliyetçilik yapıyorlar. Bu yasaya karşı çıktığımızda bunun sosyal demokrasiyle, bağdaşmayacağını söylüyorlar.''

CHP'Lİ GÜLER "KRAL ÇIPLAK" DEDİ

Süheyl Batum, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in sözlerini anımsatarak, şunları kaydetti: ''Değerli arkadaşımız Birgül Ayman Güler, kral çıplak dedi. Bize sakın, kaba etnik bir milliyetçiliği ve etnik bir Kürt milliyetçiliğini ilericilik ve solculuk diye yutturmaya kalkışmayın dedi. Hepimiz oradaydık. Dedi ki bizim millet anlayışımız partimizin ve bizlerin anlayışımız. Irka dayanmayan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi Sünni, ırka dayanmayan, etnik kökene, cinsiyete, mezhebe, dile, dine dayanmayan hepsini içeren Türk Milleti anlayışıdır dedi. Bunun için biz anayasa teklifi verdik. CHP olarak bir ay önce. Ne dedik orada. Irka, din, etnik köken, mezhep, cinsiyet ayırımı olmaksızın eşitlik temelindeki hukuksal bağ dedik. Bizim Türk milleti anlayışı hepsini içerir dedi. Sakın bundan sırf Kürt milliyeti diyerek millet demedi dikkat edin. Sadece etnik bir bağa dayanan sizin anlayışınızı aynı görmemiz mümkün değildir dedi. Bizde ırk, etnik köken yok dedi.

"KABA KÜRT MİLLİYETÇİLİĞİ YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ"

Ama bazı 'ahlaksızlar' bunu 'eşitlik olmadı', 'eşitliği bozdu' ve 'Kürt ve Türk eşit değildir' şeklinde anlatmak için yoğun çaba içerisine girdiler. Bu oyunlara kimse gelmez. CHP bu oyuna gelmeyecektir. Bizim içimizde insanları ırkına, etnik kökenine, cinsiyetini, mezhebine, dinene göre ayırdığını düşünen varsa onun Cumhuriyet Halk Partisi'nde yeri yoktur. Birgül Ayman Güler'de böyle düşünen bir insan değildir. Bu sözlerin sonuna kadar arkasındayız. Arkadaşımızı kimseye yem etmeyiz. Çünkü Birgül Ayman Güler hiç kimseye sen benden eşitsin dememiştir. Kaba Kürt milliyetçiliği yapıyorsunuz biz yutmayız, yutanınız yutsun demiştir. Onun dinlemeden eşitsizlik yaptığını söyleyen adına ne derseniz deyin hepsini dinlemeden söyledikleri için 'ahlaksız' olduklarını söylüyorum. Beni zamanında Zonguldak'ta söylediğim bir söz yüzünden parçalamaya çalıştılar. Şimdi hiç kimse bir arkadaşımızı parçalayamazlar. Hele ki bunlar gibi sırtlanlara parçalatmayız.''