Esad rejimi, İsrail jetini düşürdü
AA

İsrail, Suriye'de bulunan "İran hedeflerine" saldırı düzenledi. Saldırıda bir İran İHA'sı da vuruldu. İsrail ordusu bu sırada jetlerinin uçaksavar ateşiyle hedef alındığını ve bir F-16'nın düştüğünü açıkladı.

İsrail savaş uçağından kurtulan iki pilottan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

ESAD'IN SARAYININ YAKINLARI VURULDU

Şam, Humus ve Dera'daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, İsrail savaş uçaklarının saldırısında Beşşar Esad'ın sarayına yakın yerleşimlerde 6 büyük patlama meydana geldi. Ayrıca Şam'ın batısındaki 104. Tugay, Cebel Manaa'daki cephanelik, Dimas askeri noktaları ile Humus ilindeki T4 hava üssü ve ülkenin güneyindeki Dera ilinde yer alan Cibab bölgesindeki hedefler İsrail savaş uçaklarınca vuruldu.

Esad rejimi, İsrail jetini düşürdü

Suriye, İsrail jetini düşürdü VİDEO


Esad rejimi, İsrail jetini düşürdü

İSRAİL, HAVA SAHASINI 15 DAKİKA KAPATTI

Suriye'ye saldırı düzenleyen İsrail savaş uçağının düşürülmesinin ardından Tel Aviv yönetimi hava sahasını 15 dakikalığına tüm uçuşlara kapattı.

İsrail Havalimanları Otoritesi Sözcüsü Lisa Drir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail hava sahası 15 dakikalığına tüm uçuşlara kapatıldıktan sonra yeninden açıldı. Şu anda her şey normal işleyişinde devam ediyor. İsrail'in kuzey bölgesindeki hava sahası ise hala kapalı tutuluyor." dedi.

"İRAN'IN ÜSLERİNİ VURDUK"

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da İsrail jetlerinin Suriye'de 12 hedefi vurduğu belirtildi. Açıklamada, vurulan yerler arasında "Esad rejimine ait üç hava savunma sistemi ile İran'a ait dört askeri üssün de bulunduğu" kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)