Suriye'de İngilizlerin cinsel istismarlı yardım skandalı
ensonhaber.com

Avrupa bölgesinde Suriye'ye en çok yardım yaptığı ile övünen devletlerden biri de İngiltere. Özellikle insani yardım noktasından binlerce kişiye ulaştığını savunan İngiliz STK'ların çalışmalarının altından, hem insani hem de cinsel bir skandal çıktı.

İngiliz gazetesi Sunday Times yardıma muhtaç Suriyeli dul kadınlara çıplak fotoğraf çektirmeleri karşılığında yardım dağıtıldığını belirtti.

Suriye'de İngilizlerin cinsel istismarlı yardım skandalı

AHLAKSIZ TEKLİF

Sunday Times’ın haberine göre, bazı Suriyeli dul kadınların insani yardım gönüllülerine çıplak fotoğraf vermesi karşılığında yardım aldığı belirtildi. İngiltere merkezli IKT kurumu tarafından bağışlanan giysi yardımı esnasında bir takım STK çalışanları tarafından kadınlara ‘ahlaksız teklif’ yapıldığı öne sürüldü.

Kadınlara yiyecek erzakları ve giysi yardımından yararlanması karşılığında çıplak fotoğraflarını göndermeleri istendi. Halep’in batı kırsalında yaşanan olayda teklifi kabul eden kadınların olduğu ancak çoğu kadının bu isteği kabul etmemeleri sebebiyle yardımlardan yararlanamadıkları belirtildi.

1 FOTOĞRAFA 3 KOLİ YARDIM

Fotoğrafları istenen kadınları ikna etmek için STK gönüllülerinin 1 fotoğraf karşılığında 3 büyük yardım kolisi verildiğini ortaya çıkartan İngiliz basını, skandala konu olan STK’nın İngiltere hükümeti ile kurumsal bir bağının bulunmadığı belirtildi.