Suriyeli muhalif liderden Türkiye'ye teşekkür

muhalif

Sabra, yazılı açıklamasında, Türkiye topraklarında Suriyeli mültecilerin sayısının yaklaşık olarak kamplarda 219 bin, şehir ve kasabalarda 900 bin olmak üzere toplamda 1 milyon 100 bine ulaştığı kaydedildi.

''HİÇBİR ÜLKENİN YAPMADIĞINI TÜRKİYE YAPTI''

"Bu zor, uzun ve sıkıntılı günlerimizde dünyada hiçbir ülkenin yapmadığını, komşu ve dost Türkiye devleti, halkı ve hükümeti yapmıştır" vurgusu yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Destek ve yardımlarını hiçbir şekilde esirgememiştir. Esed rejiminin Suriyelilere uyguladığı soykırım, baskı ve zulümden kaçanlara Türkiye, sınır kapılarını açmış, mültecileri kabul etmiş, ülkeye girişlerinde, ikamet almalarında, sağlık, eğitim ve ulaşımda kolaylıklar sağlamıştır. Yine sivil toplum çalışmalarının yürütülmesini ve rejimden ayrılmış muhaliflerinin güvenliğini temin etmiştir. Suriye halkının yanında durmasından dolayı katlanmak zorunda kaldığı ağır siyasi, ekonomik ve güvenlik sorunlarına rağmen Türkiye Hükümeti ve vefalı Türk halkı asil bir duruş sergilemiş, Suriye devrimine desteğini kararlıkla sürdürmüş ve Suriye halkını yarı yolda bırakmamıştır."

''VEFAKAR DURUŞUNDAN DOLAYI ŞÜKRAN BORÇLUYUZ''

Açıklamada, Suriye halkının, Türkiye devletine ve STK'larına "bu tarihi vefakar duruşundan" dolayı şükran borçlu olduğu, her zaman Türkiye devleti yasalarına ve kurallarına bağlı kalacaklarını taahhüt ettikleri kaydedildi.

Türkiye'deki Suriyelilerin arasına rejimin istihbarat unsurlarının sızdığı ve Esed rejiminin serbest bıraktığı ağır ceza almış suçlulardan bazılarının Türkiye'ye geçtiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bunların Türk halkına ve Türkiye devletine karşı çeşitli suçlar işleme riski çok yüksek. Bu sebeple Türkiye'de bulunan tüm Suriyelileri, bu ülkenin kanun ve yasalarına sıkı bağlılık göstermeye, iyiliğe karşılık iyilik ve güzel sözle karşılık vermeye, Esed rejimi ajanlarını ve suçluları deşifre etmeye çalışmaya davet etmekteyiz.

''SURİYE HALKININ TOPRAĞINA BAĞLILIĞI SONSUZDUR''

Suriye halkının vatanına ve toprağına bağlılığı sonsuzdur. Hangi sebep ve gerekçeden dolayı gurbetlik uzarsa uzasın, kendi vatanına dönmek için çaba sarf etmektedir. Bölgenin huzur ve güvenliğe kavuşması için tüm bölge ülkeleri ve halkları için ciddi ve büyük bir tehlike teşkil eden Esed rejimin düşürülmesi gerekmektedir. Lübnan, Irak ve Türkiye halkları bunu yakından idrak etmektedir."