Taksim Talimhane'de evler hasar gördü
ensonhaber.com

Taksim Talimhane'de, deprem oldukça fazla hissedildi.

Görgü tanıkları, birbirine bitişik iki binanın deprem sırasında birbirinden ayrıldığını, öne doğru hafif eğilme meydana geldiğini belirtti.

11 DAİRE TAHLİYE EDİLDİ

Can ve mal kaybının yaşanmadığı olayın ardından 7’si konut ve 4’ü işyeri olmak üzere toplam 11 bağımsız bölüm, tahliye edilerek mühürlendi. Binanın bulunduğu cadde de tedbir amaçlı geçici olarak trafiğe kapatıldı. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Taksim Talimhane'de evler hasar gördü

"BEYOĞLU'NUN BAŞKA BİR YERİNDE OLUMSUZLUK YOK"

İncelemelerin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Yıldız, “Tüm İstanbul’umuza, Beyoğlu’muza geçmiş olsun. Bugün saat 14.00 itibariyle İstanbul’umuzda, Beyoğlu’muzda bir depremi hep birlikte yaşadık. Piyalepaşa Mahallemizde ziyaretlerimizi gerçekleştirirken, Beyoğlu Taksim Talimhane'de bir binada öne doğru hafif eğilim olduğu bilgisi geldi. Biz de teknik arkadaşlarımızdan, mimar arkadaşlarımızdan gerekli bilgileri aldık. Binanın geçmişiyle ilgili arkadaşlarımız değerlendirmeleri yapıyorlar. Şu an itibarıyla da 7’si konut ve 4’ü iş yeri olmak üzere toplam 11 bağımsız bölüm tahliye edildi ve mühürlendi.” dedi.

Taksim Talimhane'de evler hasar gördü

Başkan Yıldız, “Herhangi bir can ve mal kaybı oluşmaması bakımından da bulunduğumuz cadde emniyet ekiplerimiz tarafından geçici olarak trafiğe kapatıldı. Mimar arkadaşlar değerlendirmelerini yapacaklar ve ilgili maliklerle bunda sonraki süreç devam ettirilecek. Tekrar geçmiş olsun diyorum. Herhangi bir can ve mal kaybı yok. Binada da bir çökme yok. Fakat öne doğru hafif eğilim olduğu tespit edilince biz de hemen olay yerine gelerek gerekli incelemelerde bulunduk ve bunu da kamuoyuyla paylaşmış olduk. Beyoğlu’nun başka bir yerinde de şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir olumsuzluk olmadı.” ifadelerini kullandı.

Taksim Talimhane'de evler hasar gördü