Taksit sınırlaması indirim başlattı

Taksit sınırlaması indirim başlattı

Taksit sayısıyla birlikte artan ürün satın alma hızı taksit sayısının düşmesiyle tehlikeye girince firmalar çareyi indirimde buldu. Satışları canlı tutmak isteyen üretici firmalar taksite inat teknolojiden mobilyaya, giyimden ayakkabıya birçok üründe yüzde 50'ye varan indirim yaptı. Sektör temsilcileri agresif pazarlama yöntemlerinin giderek artacağını, tüm sektörlerde rekabetin hızlanacağını aktardı.

YENİ TEKNOLOJİ UCUZLAYACAK

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ, "Teknoloji sürekli yenilenen bir sektör. Bu nedenle eski teknolojide fiyat indirmek yerine bizler yeni teknolojiyi herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir fiyatla sunacağız. Daha önce bir üründe 3 yeni teknoloji sunuyorduk, bundan sonra sunacağımız üründe yeni teknoloji sayısı artacak buna karşın fiyat yükselmeyecek. Bilişim sektörü taksit sınırlamasına karşı uygulayacağı yeni pazarlama stratejisinde diğer sektörlere göre çok daha agresif olacak" dedi.

İSKONTO ORANI KALKTI

Tekstil ve giyimde de fiyatlar düşmeye başladı. Taksitli alımların önünün kesilmesiyle birlikte iskonto uygulanan ürünlerin ilk etapta maliyet kaleminden çıkarıldığını belirten firma temsilcileri daha önce yılın belli bir döneminde yapılan indirim günlerinin bundan sonra yılın her döneminde yapılacağını vurguladılar.

İNDİRİMDE ORAN ÖNEMLİ

Son gün­ler­de bir­çok fir­ma­nın rek­lam­la­rın­da in­di­ri­me sık­ça vur­gu yap­tı­ğı mo­bil­ya sek­tö­rün­de ise ko­nu­ya fark­lı bir açı­dan yak­la­şıl­dı. Tür­ki­ye Mo­bil­ya Sa­na­yi­ci­le­ri Der­ne­ği Baş­ka­nı Ah­met Gü­leç sek­tör­de bir­çok fir­ma­nın fi­yat­lar­da in­di­rim yap­tı­ğı­nı, eli­ni ta­şın al­tı­na koy­du­ğu­nu ak­tar­dı. An­cak bu du­ru­mun sür­dü­rü­le­bi­lir ol­ma­sı için in­di­rim si­la­hı­nın ye­ter­li ol­ma­dı­ğı­nı ak­ta­ran Gü­leç, "Bel­li ma­li­yet­le­ri­miz var. Bu­nun için fi­yat­la­rı dü­şür­mek tek ba­şı­na ye­ter­li ol­maz. Sek­tör­de tak­sit sa­yı­sı­nın art­ma­sı için ba­kan­lık­la gö­rüş­me­ler ya­pı­yo­ruz. Bi­zim asıl kor­ku­muz sa­tış­la­rın se­net­le dön­me­ye baş­la­ma­sı. Eğer böy­le bir du­rum söz ko­nu­su olur­sa bu hak­sız re­ka­bet ya­ra­tır ve ül­ke eko­no­mi­si za­rar gö­rü­r" şek­lin­de ko­nuş­tu.