Tanzim satışa marketler de dahil oluyor
AA

Pazar ve market ürünlerinde, fırsatçıların en ufak bir şeyi bahane ederek oluşturduğu  zam zincirleri, sebze ve meyve fiyatlarında artış oluşturmuştu.

Fırsatçılara karşı önlem alınmak adına birçok ilde, tanzim satış merkezleri kuruldu. Özellikle komisyoncuların ve fırsatçıların karşı çıktığı tanzim satışlar, kurumsal marketlerde de yaygınlaşmaya başladı.

Tanzim satışa marketler de dahil oluyor

Tarım ve Orman Bakanlığı; tanzim satışların Migros, CarrefourSA, A101, Şok ve BİM marketlerinde de yapılacağını açıkladı.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, "TPF çatısı altında Türkiye geneline yayılan 4 bine yakın, TPF üyesi olmayan yine 4 bine yakın zincir market bulunuyor. Hükümetimizden ve Bakanlığımızdan, alınan bu karara yerel zincirlerin de dahil edilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Tanzim satışa marketler de dahil oluyor

Altunbilek, yaptığı yazılı açıklamada, sebze ve meyve fiyat artışlarına karşı şubat ayında başlatılan ve kısa sürede 110 noktaya ulaşan tanzim satış noktaları uygulamasının genişletilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

REKABETE AYKIRI

Altunbilek, "İlgili noktalarda satılan ürünlerin, Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla 5 zincir marketin 16 bin şubesinde aynı tanzim satış koşullarıyla satışa sunulmasını, TPF olarak rekabet açısından uygun bulmuyoruz. TPF çatısı altında Türkiye geneline yayılan 4 bine yakın, TPF üyesi olmayan yine 4 bine yakın zincir market bulunuyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)