Hazreti Muhammed'in mirasına ne oldu İZLE

ENSONHABER.com/DETAY HABER Habertürk'te Pelin Çift'in sunumuyla ekrana gelen Öteki Gündem dün gece sezonu açtı.

Programda bilinmeyen yönleriyle Hazreti Muhammed'in vefatı Prof. Dr. Adnan Demircan ve Prof. Dr. Mehmet Azimli tarafından konuşuldu.

Hazreti Muhammed'in mirasına ne oldu İZLE

HZ. MUHAMMED'E ZEHİRLİ ET YEDİRDİLER

Programın konuklarından Mehmet Azimli, Hazreti Muhammed'in sofrasına konulan zehirli etten dolayı bir zehirlenme yaşadığını ancak bundan kurtulduğunu aktardı. Prof. Azimli, Hz. Muhammed'in bu olaydan 3 yıl sonra bir kimseye hasta yatağında şunları söylediğini belirtti: 3 yıl önce yediğim etin zehrini hala damarlarımda hissediyorum. Azimli bazı kaynaklar bu yüzden Hz. Muhammed'in bu zehirlenme hadisesinden dolayı “şehit” olarak vefat ettiğini de sözlerine ekledi.

Hazreti Muhammed'in mirasına ne oldu İZLE

ATEŞLİ HASTALIK YÜZÜNDEN VEFAT ETTİ

Öte yandan Adnan Demircan ise Hz. Muhammed'in ateşli bir hastalığa yakalandığını, 13 gün süren hastalığın neticesinde vefat ettiğini söyledi.

Hazreti Muhammed'in mirasına ne oldu İZLE

HZ. MUHAMMED'İN MİRASI

Programın sunucusu Pelin Çift Hz. Muhammed'in vefatından sonra mirasına ne olduğuna yönelik bir soru sordu. Prof. Mehmet Azimli, Hz. Muhammed'in mirasına yönelik bir tartışma yaşandığını eklediği sözlerini sürdürdü:

Hz. Fatma Hz. Ebubekir'den babasının yani Hz. Muhammed'in mirasını istiyor. Hz. Ebubekir ise böyle bir mirasın bulunmadığını söyleyerek Hz. Fatma'yı geri çeviriyor.

HZ. MUHAMMED'İN MALI MI, DEVLETİN MALI MI TARTIŞMALARI

Hz. Muhammed ve ailesi zekat almıyor. Ona devletten harcaması için bir kalem ayrılıyor. Bu Hz. Muhammed'in malı mıdır, yoksa devlet tarafından ayrılmış olan bir kalem midir diye bir anlaşmazlık var. İşte Hz. Fatma ile Hz. Ebubekir arasındaki anlaşmazlık budur. Hz. Fatma'nın isteğini, Hz. Ebubekir geri çeviriyor.