Tarihi gelişmeye MHP'den ilk tepki

vergi.jpg

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP Heyeti, Dolmabahçe Başbakanlık Ofisin'deki görüşme sonrası ortak açıklama yaptı. İşte çözüm süreci ile ilgili önemli açıklamaların yapıldığı ve HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in "PKK'yı silah bırakma için kongre toplamaya çağırıyoruz" dediği o görüşmeye ilk tepkiler.

"BU VATANA İHANET BELGESİDİR"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bunun silah bırakma çağrısı değil; AK Parti'nin cumhuriyeti, vatanı, milleti PKK'ya peşkeş çekme anlaşması olduğunu söyledi. "Bu vatana ihanet belgesidir" dedi. Vural şöyle konuştu:

Oktay Vural: Bu vatana ihanet belgesidir Video

"İMZAYI ATAN ERDOĞAN İLE ÖCALAN MI?"

"Silah bırakma değil PKK'ya teslimiyet anlaşmasıdır. Yapılan açıklamada utanmadan vatan, millet, cumhuriyet tanımlarının yeniden yapılacağı söyleniyor. Bu ihanetin belgesidir. Bunun arkasında yatan PKK'nın silahla yapamadığını AK Parti silah bırakma kılıfıyla millete hazmettirmeye çalışmaktadır. Kiminle imzalanmıştır? İmzayı atan Erdoğan ile Öcalan mıdır?"

"ÖCALAN'A AF, ÖZERKLİK DEMEK"

"PKK'ya paralel KCK devleti oluşturmak, Öcalan'a, PKK'ya af , özerklik sözü verildiği anlaşılmaktadır. Milletin adını, kimliğini, vatan, cumhuriyet, millet kavramlarını değiştirme vardır. AK Parti, PKK'nın, Öcalan'ın çözüm modelini kabul etmiştir. Bu ihanetin belgesidir."