Tayfun Talipoğlu: Hayat kadınlarından özür dilerim - izle

Tayfun Talipoğlu: Hayat kadınlarından özür dilerim - izle

Gazeteci Tayfun Talipoğlu, Gezi Parkı protestoları sırasında Twitter'dan yazdığı "Taksim'de polis sokakları bırakıp kafelerin içine gaz bombası atıyor. Birisinin bu o..çocukluğuna dur demesi lazım" mesajı nedeniyle İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi.

Tayfun Talipoğlu: Hayat kadınlarından özür dilerim - izle

"TWEET İÇİN TÜM HAYAT KADINLARINDAN ÖZÜR DİLERİM"

Tayfun Talipoğlu ifade için saat 11.00'de Gayrettepe'deydi. Polislerin kendisini arayarak ifadeye çağırdığını anlatan Tayfun Talipoğlu şunları söyledi: "Benim polislerle ne derdim olabilir. Ben Valisini davet ediyorum gelin bu işi durdurun diye. O tweet için tüm hayat kadınlarından özür diliyorum. Tüm annelerden, polis annelerinden özür diliyorum. Çünkü bana, cinsiyeti ve cinsel içerikli küfür yakışmaz. Ama yine de birileri insanların kafasına, gözüne nişan atarak gaz bombası atsa insan bir küfür eder, şimdi bireysel bir küfür ararsın orada. Ama anneleri falan hedef almak yakışmadı. Benim tarzım değildi. Ama işte, can havliyle insan onları söyleyebiliyor. Bence bu küfürlerin değişmesi lazım. Küfürlerde ailenin katılmaması lazım. Aynı şeylere maruz kalsam yine aynı şeyleri yaparım. Başka küfür bulurum. Orada dikkat edilirse, O... çocukluğuna diyorum. O. Çocukları demiyorum. Bunu hangi işgüzar O. Çocukları olarak yaptı. Bu çocuklara ben ne diyebilirim. Hepsi benim canlarım ciğerlerim. Birisi bunlara saldır diyor, saldırıyor. Vur diyorlar vuruyor."

Tayfun Talipoğlu: Hayat kadınlarından özür dilerim - izle

SORUŞTURMAYI TWITTER'DAN DUYURMUŞTU

Gazeteci Tayfun Talipoğlu'na twitter hesabından Gezi olayları sırasında yaptığı bir açıklama nedeniyle soruşturma açılmıştı. Soruşturmanın İstanbul'da açıldığını belirten Talipoğlu, "Gayrettepe'den arandım. Bilişim Şube'den aradıkları aktardılar. İfade vermem gerektiğini söylediler. Benim aklıma 31 Mayıs veya 1 Haziran sabahı attığım bir tweet geliyor. O sabah, polis, cafelere, kapalı mekanlara gaz atıyordu. Bundan çocuklar da etkilendi. Ben de, bu durumu aktardım ve 'birisi bu o... çocukluğunu durdursun' diye yazdım. Burada belli ki birileri üstüne alınmış. Daha sonra bu konuda çok üzerime gelindi. Ben de her seferinde, kastın polis olmadığını, bu kötü durumun olduğunu ifade ettim" demişti.

Tayfun Talipoğlu: Hayat kadınlarından özür dilerim - izle