TBB, 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısını reddetti
ensonhaber.com

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, koltuğundan olması için bazı barolar 2. kez harekete geçti.

Türkiye Barolar Birliği yönetimi, 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısını oy çokluğuyla reddetti.

Oy çokluğuyla reddedilen gerekçede, olağanüstü genel kurul talebinin ancak başkanlık makamının boşalması halinde istenebileceği, "seçim talebinin hukuksuz" olduğunu savunuldu.

Açıklamada "Bu yol, hukuka aykırı olarak bir kez açılacak olur ise sadece Türkiye Barolar Birliği değil, her Baromuz bu tür hukuka aykırı taleplerle sürekli seçimli olağanüstü genel kurullara sürüklenme sonucunda görev yapamaz hale getirilir. Kanun koyucunun olağanüstü genel kurula ilişkin düzenlemesinde hiç kuşkusuz böyle bir amaç güdülmemiştir. Baroların ve TBB’nin organları kanunda belirlenmiş sürelerin sonuna kadar görev yaparlar" dendi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Barış Pınarı Harekâtı sırasındaki ifadelerine ilişkin "Türkiye Barolar Birliği yönetimi herhangi siyasi bir ideolojinin veya siyasi bir partinin temsilcisi olmamıştır, olmamalıdır" denen açıklamada "Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Yönetimi, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkili makam ve mercileriyle kurduğu etkili diyaloglarla vatandaşlarımıza ve meslektaşlarımıza çok önemli kazançlar sağlayan Yargı Reformu’nun şekillenmesinde son derece etkili olmuştur" ifadeleri kullanıldı.

TALEP, TBB BAŞKANI'NIN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOK SAYILACAK NİTELİKTE

Açıklamada "Genel kurul talep eden Baro Yönetim Kurullarının Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nın söylemlerine ilişkin gerekçeleri, her birey gibi Anayasa’daki düşüncesini açıklama özgürlüğünden yararlanan TBB Başkanı’nın bu özgürlüğünü yok sayar niteliktedir" dendi.

Metin Feyzioğlu: Teröristleri kazdıkları çukurlara yine gömeceğiz ViDEO

Metin Feyzioğlu'nun Adli Yıl Açılış Töreni konuşması- HABERİ

TBB, 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısını reddetti

Metin Feyzioğlu sınıra gitti- HABERİ

TBB, 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısını reddetti