TBT nedir

Günümüzde sosyal medyanın her geçen gün hayatımızla iç içe olmasıyla yeni kelimeler de hayatımıza girmekte. Bu kelimelerin başında da TBT gelmektedir. Peki, nedir bu TBT?

BİR INSTAGRAM ÇILGINLIĞI: TBT

TBT (Throw Back Thursday)'nin Türkçe karşılığı 'Perşembe gününden bir kesit' anlamına gelmektedir. Sosyal medyada perşembe günleri kullanılan dünyanın en popüler hashtag'i yani etiketidir. TBT hashtag'i milyarlara ulaşan çok sayıdaki paylaşımda kullanılan bir etikettir.

TBT nedir

PERŞEMBE GÜNÜ KLASİĞİ

Dünyada bu kadar popüler olan TBT etiketi peki nereden geliyor. TBT, etiketi nice kicks adlı bir blogun her perşembe günü ayakkabılarını 'Throw Back Thursday' etiketiyle paylaşmasıyla popülerliğini kazanmıştır. Özellikle 2012 yılında popülerliğini kazanan etiket her kesim tarafından kullanılmaktadır.

TBT nedir

Günümüzde birçok kullanıcı eski anılarını yad etmek için Instagram'dan perşembe günü TBT etiketiyle eski bir fotoğrafını paylaşmakta. Bu paylaşımı sadece normal kullanıcılar değil milyonlarca takipçisi olan ünlülerde yapmakta.

Günümüzde pek çok kullanıcı TBT hashtag'ini neredeyse her gün kullanmakta fakat TBT etiketi için bazı kriterler mevcut. Öncelikle paylaşılan fotoğrafın eski günlere ait olması gerek. Çekilen fotoğrafın selfie olmaması da önemli. Ve tabii ki paylaşımın perşembe günü yapılması.