TDK'nın sitesinde skandal müsait tanımlaması

türk dil kurumu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a bağlı Türk Dil Kurumu'nun internet sitesine "müsait" kelimesini yazarak anlamını aratanlar ilginç bir yanıtla karşılaştı.

TDK: MÜSAİT DEMEK, KOLAY FLÖRT EDEN KADIN DEMEK

TDK'nın arama bölümünde "müsait" kelimesi, hemen altında ise Türkçe karşılığı ve anlamı yazıldı. İki anlamı bulunduğu belirtilen kelimenin ilk anlamı "Elverişli, uygun" kelimeleriydi. İkinci anlamı ise tam bir skandal niteliğindeydi: Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)

HALA AYNI TANIMLAMA DURUYOR

Skandalın dün ortaya çıkmasının ardından 1 gün geçmesine rağmen, bugün TDK'nın sitesine girenler hala aynı tanımlamayla karşılaştı.

"MÜSAİT" AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğünde “müsait” kelimesinin açıklama bölümünde yer alan tanıma ilişkin tartışmalar hakkında açıklama yaptı.

TDK'nın sitesinde skandal müsait tanımlaması

MESELEYE İLMİ DEDİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TDK’nın internet sitesindeki sözlüğünde “müsait” kelimesinin “Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)” olarak tanımlanması sonrasında başlayan tartışmalarla ilgili bir soru üzerine Kurtulmuş, “Bizde dün kamuoyundan haberdar olduk. Konu siyasi bir konu değildir. Konuyu sadece TDK’ya bırakmak gerekir. TDK gerekli bilimsel açıklamaları yapacaktır. TDK’yı yıpratmaya yönelik bir çalışma haline dönüştürülmemelidir. Gerekli açıklamayı TDK’ya bırakıyorum. Önümüzdeki günlerde TDK bunu açıklayacak. Kadına hakaret niteliğinde, kadını aşağılayan bir yaklaşım varsa TDK çalışmaların ardından bunu düzeltir. Mesele ilmi çerçevede ele alınmalıdır” diye konuştu.