Facebook'tan çıplaklığa ve şiddete koşullu evet
ensonhaber.com

Facebook, çıplaklık veya şiddet içeren haberlere uyguladığı, zaman zaman aşırıya kaçan sansür yüzünden son zamanlarda ateş altında. Şimdi ise şirket bu yaklaşımını değiştirerek, haberlere ve paylaşımlara daha az sansür uygulamayı planlıyor.

SANSÜRÜ KALDIRMIŞLARDI

Geçen ay Facebook, bombardımandan kaçan Vietnam'lı çocukları resmeden Pulitzer ödüllü "Savaşın Dehşeti" adlı fotoğrafı sansürlemişti. Bunun ardından sosyal medya devi, kanser farkındalığı ile ilgili bir videoyu da, çizgi-film göğüsler gösterdiği için sansürlemişti. Bunun bir hata olduğunu söyleyip sansürü kaldıran şirket, bunun için özür diledi.

DANIŞARAK KONTROL EDİLECEK

Bütün bu olaylar üzerine, dünya çapındaki editoryal rolünü yerine getiremediği için şirket ağır eleştiri yağmuruna tutuldu. Şimdi ise Facebook, eleştirileri dinlediğini ve farklı bir yaklaşım uygulayacağını söylüyor.

Yapılan açıklamaya göre, eğer içerik "haber olmaya değer" ise, diğer kuralları çiğnemediği sürece, şiddet ve çıplaklık içerse bile engellenmeyecek. Şirket, içeriğin haber olup olmadığına kimin karar vereceğini açıklamadı, ama yasal yaptırıma, gazetecilere, yayıncılara ve diğer uzmanlara danışarak içeriği kontrol edeceği düşünülüyor...