Amazon, Google ve Microsoft, Joe Biden'ın konferansına katılacak
REUTERS

Son yıllarda, internet kullanımının oldukça artmasıyla siber saldırılarda da artış yaşanıyor. Özellikle ABD, 2021'de yapılan saldırılardan fazlasıyla etkilenmiş durumda.

Amazon, Google ve Microsoft'un, hack tehditlerinin önüne geçmeyi ve büyümekte olan kuantum alanında ilerlemeyi amaçlayan Joe Biden yönetiminin konferansına katılması bekleniyor.

Beyaz Saray bilim ve teknoloji politikaları ofisi (OSTP), günümüzün gelişmiş süper bilgisayarlarından milyonlarca kat hızlı işlem yapması beklenen kuantum hesaplamalarının uygulanmasının görüşülüceği organizasyona ev sahipliği yapıyor.

KUANTUM

DEV ŞİRKETLER KATILACAK

Biden yönetiminin sözcüsünün açıklamasına göre Boeing, Honeywell, International Business Machines, Intel ve Northrop Grumman'ın da konferansa katılması bekleniyor.

OSTP'de kuantum bilgi bilimi yardımcı başkanı Charlie Tahan, "Kuantum bilgisayarları ve sensörlerine dair oldukça heyecan duyuluyor. Ancak asıl üzerinde durmak istediğimiz nokta gelecekte kuantum bilgisayarlarının çalıştıracağı topluma gerçekten yararlı olacak uygulamaların neler olacağı." dedi.

Fiziğin temel prensiplerine dayanan teknoloji; hala başlangıç aşamasında, ancak sağlık hizmeti, finans, yapay zeka, hava durumu tahmini ve diğer alanlarda devrim yaratılmasını isteyen yatırımcıların göz bebeği haline geldi.

BIDEN, BU ALANA İLGİ GÖSTERİYOR

Başkan Joe Biden yönetimi, günümüzde kullanımda olan şifreleme standartlarını kolaylıkla çözebilecek kabiliyeti sağlayacak kuantum teknolojisinin özellikle ulusal güvenlik alanındaki yansımalarına odaklanıyor.