En değerli markalar listesinde Apple 1. sırada
Ajanslar

apple

Apple ve Google, üst üste üç sene dünyanın en değerli markaları listesinin tepesinde yer aldılar. PC üreticisi Lenovo ve Hollandalı oyuncak üreticisi Lego, Interbrand tarafından yıllık olarak yayınlanan listede bu yıl ilk kez yer aldılar.

LİSTENİN İLK SIRASINDA APPLE VAR

Bu yıl listenin ilk 5'inde sırasıyla Apple, Google, Coca Cola, Microsoft ve IBM yer aldı.

En değerli markalar listesinde Apple 1. sırada

SEKTÖRLER TEKNOLOJİYE YÖNELDİ

100 şirketten oluşan listedeki teknoloji şirketlerinin sayısının beşten ona sıçraması, daha önce otomotiv, finans, giyim ve gıda sektörlerine odaklanan tüketicilerin teknolojiye giderek daha çok yöneldiğini gösterdi. Bir süre önce belirli kitlelere hitap eden teknoloji, bugün neredeyse hepimizin hayatının bir parçası haline gelmiş durumda.

COCA COLA 3. SIRAYA DÜŞTÜ

2013'te Coca-Cola'yı ilk sıradan geriye iten Apple ve Google, sırasıyla birinci ve ikinci sırayı ele geçirmiş durumdalar. iPhone'un üreticisi Apple, aynı zamanda değerindeki yüzde 43 artışla (119 milyar dolardan 170 milyar dolara yükselerek) 2015'in en hızlı yükselenlerinden oldu. Amazon ve Facebook da geçtiğimiz aylarda benzer, iyi bir performans sergilediler ve değerleri sırasıyla yüzde 29 ve yüzde 54 arttı. Böylece Amazon, listenin onuncu sırasına, Facebook ise 29'dan 23. sıraya yükselebildi.

SAMSUNG YERİNİ KORUDU

Samsung, gerileyen gelirlerine rağmen yedinci sıradaki yerini korurken Microsoft, değerini yüzde 11 artırarak dördüncü sıraya yükseldi. Huawei'ye katılan Lenovo, listedeki ikinci Çinli şirket oldu (100. sırada). Global büyümesini sürdüren Huawei, 88. sırada yer aldı.

SIRALAMADAN DÜŞEN ŞİRKETLER DE OLDU

Elbette listeden kayıp gidenler de oldu. Japon oyun devi Nintendo ve Finlandiyalı teknoloji firması Nokia, sıralamada yer almadı. Ancak Nokia, 2016'da kendi markasını taşıyan telefonların üretimine başlamayı planlıyor ve dolayısıyla bu durum, yakında değişebilir.