Hyundai, çok çarpışmalı hava yastığı sistemi üretti
ensonhaber.com

Özellikle birden fazla aracın karıştığı trafik kazaları, çok sayıda çarpışmayı da beraberinde getiriyor. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin istatisliklerine göre, meydana gelen trafik kazalarının yüzde 30'u ikinci bir çarpışma içeriyor.

hyundai

DÜNYADA İLK

Bu durumdan yola çıkan Hyundai, birden fazla çarpışmanın meydana geldiği bir kazada etkili bir şekilde koruma sağlayabilecek bir hava yastığı geliştirdi. Geliştirilen bu hava yastığının dünyada bir ilk olduğu ifade ediliyor.

gyunda

AKILLI HAVA YASTIKLARI

Mevcut hava yastıklarının; ilk çarpışma anında açılırken, ikinci bir çarpışma anında insanları pek korumadığı görüşünde olan Hyundai, geliştirdiği yeni teknolojiyle bu durumun önüne geçiyor. Kaza anında açılan ilk hava yastığından sonra ikinci bir çarpışma olduğunda, yolcunun hareketlerini tespit etmeye çalışan sistem, ikinci bir çarpışma olduğunda yolcunun konumuna göre farklı hava yastıklarını açıyor.

Hyundai Teknoloji Merkezi Başkanı Taesoo Chi: ''Yolcuları koruyan ve daha güvenilir araçlar üretme sözümüzün bir parçası olarak, çeşitli çarpışma durumlarında işleri kolaylaştıran bu teknolojiyi geliştirdik.'' ifadelerini kullandı.