Intel'in katlanabilir telefon patenti ortaya çıktı
ensonhaber.com

Samsung, Xiaomi ve Huawei gibi dev markalar, ilk katlanabilir telefonlarını piyasaya sürmeye hazırlanırken bir hamle de Intel'den geldi. Şirketin katlanabilir telefon patentine ait görseller ortaya çıktı.

intel

Intel'in ilk olarak 2017 yılında aldığı Katlanabilir Ekran Panellerine Sahip Elektronik Cihaz” patenti, açıldığında tablet bilgisayar haline gelebilen 3 ekranlı çizimlerden oluşuyor. Yanlardan katlandığında normal bir telefon haline dönüşen cihaz, tıpkı geçtiğimiz günlerde Xiaomi'nin tanıttığı katlanabilir telefona benziyor.

intel

Patent görüntüleri, ayrıca köşe hatlarından birbirine bağlanabilen ekranları da gösteriyor. Bu sayede üçgen şeklinde birbirine bağlanabilen ekranlar, telefonun rahat bir şekilde masa üstünde de kullanılabilmesini sağlıyor. Intel aslında daha önce de katlanabilir cihazlara ait tasarımlarını göstermiş, ancak bunlar hakkında pek bilgi vermemişti. Örneğin şirket, aşağıdaki çift ekranlı katlanabilir ekranlı bilgisayar konseptini 1 yıl önce göstermesine rağmen herhangi bir ürün ortaya koymadı.

intel

Intel'in katlanabilir telefonuna ait bu patent görüntüleri, şirketin ileride mutlaka bu telefonu üreteceği anlamına gelmiyor, ancak böyle bir telefonun piyasaya çıkması birçok telefon ve tablet kullanıcısının bir hayli hoşuna gidebilir. Bakalım önümüzdeki süreçte katlanabilir telefon pazarına Intel de dahil olacak mı?

intel

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji