iPhone 5'i iPhone 6'ya çevirme - İZLE

iphone

Bildiğiniz gibi Apple'ın şu anda mobil sektördeki son kozu iPhone SE. iPhone 6 ve sonrasındaki model çeşitleriyle 4 inç'e veda eden firma, kullanıcılardan iPhone'un klasik 4 inç tasarımının yoğun olarak talep edilmesiyle teknik özellikler ile iPhone 6S'e oldukça yakın olan bir iPhone 5S tanıttı diyebiliriz.

ALMAKTAN ÇEKİNENLER VAR

Fakat bir de tasarım olarak iPhone 6 ve sonrasını seven, aynı zamanda 4 inç iPhone kullanmak isteyen bir kesim var. Ya da iPhone SE'yi tasarımsal olarak 5 ve 5S modellerine benzediği için kullandıklarında görenlerin SE değil de 5 veya 5S olduğunu sanacakları için almaktan çekinenler var.

iPhone 5'i iPhone 6'ya çevirme İZLE

DİKKATLİCE YERLEŞTİRMEK GEREKLİ

Hürriyet'in haberine göre; İşte bu noktada Çin'de üretilen özel kasa ile iPhone 5, iPhone 5S ya da iPhone SE telefonunuza iPhone 6 ve iPhone 6S tasarımına büründürebilirsiniz. Ortalama 20 dolarlık (60 TL) fiyatlarıyla AliExpress gibi satış kanallarında satılan bu kasaları telefonunuzu iPhone 6 veya iPhone 6S modeline çevirmek için ya telefon onarım konusunda uzman ya da bir telefoncuya götürmeniz gerekecek. Çünkü bu satın alacağınız kasayı kullanmak için elinizdeki iPhone'u tüm vidaları da dahil olmak üzere tamamen söküp yeni kasaya dikkatlice yerleştirmeniz gerekiyor.

DAHA DAYANIKSIZ OLUYOR

Ayrıca bu işlemi başarıyla tamamlasanız bile artık telefonunuzun daha dayanıksız olduğunu da hatırlatalım. Sonuçta bir iPhone 6 veya iPhone 6S kasası kadar sağlam değil. Ama iPhone 5 veya 5S sahibi olup "Zaten telefonu değiştirecem bi değiştirmeden farklılık yapayım" diye düşünecekler için mantıklı diyebileceğimiz bu değişim iPhone SE kullanıcıları için bu noktada bir tehlike arz ediyor. Aynı zamanda telefonunuzun garantisi de artık olmayacak elbette.