Lenovo Motorola'yı satın aldı

Lenovo Motorola'yı satın aldı

Geçtiğimiz hafta IBM'in x86 sunucu işini satın alan Lenovo, Google ile anlaşarak Motorola'yı da bünyesine katıyor. Google CEO'su Larry Page ve Lenovo CEO'su Yang Yuangqing tarafından doğrulanan anlaşmaya göre, Lenovo Google'a 2,91 milyar dolar ödeyecek.

ANDROİD EKOSİSTEMİ DE GELİŞECEK

Google, Motorola'nın Lenovo tarafından satın alınmasının, akıllı telefon rekabetinde Lenovo'nun elini güçlendirmesinin yanı sıra Android ekosisteminin gelişmesi için de büyük bir adım olacağını açıkladı.

ALDIĞI FİYATA SATTI

Moto X ve Moto G gibi dikkat çekici telefonlar satışa sunan Motorola, 2011′de Google tarafından 2,91 milyar dolar karşılığında satın alınmıştı. Firma, Motorola'yı aldığı paraya Lenovo'ya satmayı tercih etti.

GOOGLE PATENTİN ÇOĞUNU KENDİNE SAKLAYACAK

Anlaşma kapsamında, Lenovo Motorola firmasını bünyesine katacak ancak, Google Motorola'nın çoğu patentini kendine saklayacak. Lenovo'nun sahip olacağı patentlerin sayısı ise 2000 civarında. Lenovo CEO'su Yang Yuangqing, Motorola ile tıpkı IBM'in Think markasıyla yaptıkları gibi harika son kullanıcı ürünleri geliştirmek istediklerini ve kendilerine güvendiklerini açıkladı.

LENOVO İLE GÜÇLENECEK

Motorola Mobility CEO'su Dennis Woodside da anlaşma için heyecanlı olduğunu belirterek, Moto X ve Moto G gibi yakın tarihte satışa sundukları cihazlar ile iyi bir ivme yakaladıklarını ve Lenovo'nun donanım uzmanlığı ile bu ivmeyi daha da iyileştireceklerini düşündüğünü söyledi. Lenovo'nun Motorola satın almasını bu yılın ilk yarısında tamamlaması bekleniyor.