Mobil veriler tek tuşla uzaktan silinebilecek

Mobil veriler tek tuşla uzaktan silinebilecek

Dünya çapında büyük bir tehlike olan cep telefonu hırsızlığına karşı IMEI numarası kontrolüyle önlem alınıyor olsa da, bu yetersiz kalıyor ve kötü niyetli kişiler için caydırıcı değil. Bu yüzden insanlar, cep telefonu hırsızlığından mağdur olmaya devam ediyor. Bu mağduriyet hem cihazın hem de içindeki verilerin ele geçirilmesi yönünde. Telefon içindeki özel veriler, üçüncü kişilerin eline geçtiğinde, taciz ve şantaj olayları yaşanabiliyor.

BASİT BİR KOMUTLA TÜM VERİLER SİLİNECEK

Bu konuda Apple, Microsoft ve Google, telefonların içine Kill Switch adlı bir güvenlik önlemi yerleştirmek konusunda anlaştı. Bu güvenlik önlemiyle kullanıcılar, çalınan telefonuna uzaktan erişim sağlayıp, basit bir komutla içindeki tüm verileri silebilecek ve telefonu kullanılamaz hale getirebilecek. Kullanıcı daha sonra telefonunu bulursa bu işlem geri alınabiliyor. Bazı GSM operatörleri de bu sisteme destek verecek.

Bazı telefon üreticileri ise Kill Switch uygulamasını kullanmak konusunda emin değil zira hırsızlar telefonu çaldıktan sonra kullanıcıyı Kill Switch özelliğini kullanmasın diye ölümle tehdit edebilir.