Netflix'in de dahil olduğu birçok platform RTÜK'e başvuru yaptı
ensonhaber.com

Son yıllarda internet yayıncılığının gelişmesiyle başta Netflix olmak üzere birçok platform, Türkiye pazarında yayınlarını oldukça artırdı. Genellikle aylık abonelik sistemini kullanan bu platformlar, belirli ücret karşılığında bütün içeriklerini kullanıcılara sunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda ise başta Netflix olmak üzere internette yayın yapan birçok platformu yakından ilgilendirecek bir karar alındı ve bu platformların RTÜK denetimine gireceği açıklandı. Söz konusu denetimler dün itibarıyla başlarken, özellikle Netflix gibi platformların lisans başvurusu yapıp yapmayacağı merak ediliyordu.

netflix

NETFLIX BAŞVURU YAPTI

Aralarında Netflix, Blu TV, Puhu TV, Turkcell, Vodafone, Digiturk ve Tivibu'nun da yer aldığı 600'den fazla şirket; radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayınların internet ortamından sunumuna ilişkin RTÜK'e izin ve lisans başvurusunda bulundu.

Böylelikle, Netflix'in Türkiye pazarından çekileceğine ilişkin iddialar da yalanlanmış oldu. Netflix Türkiye sözcüsü ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

''“İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji