Nokia ve Rakuten, Japon mobil şebekesi için ortak oldu
ensonhaber.com

Japon e-ticaret şirketi Rakuten, Nokia'yı Japonya'daki yeni mobil şebekesi için kilit bir ortak olarak seçti. Nokia yaptığı açıklamada; Rakuten için mobil ağ teknolojisini ve yazılımını planlayacağını, yöneteceğini, dağıtacağını ve entegre edeceğini söyledi.

rakuten

RAKUTEN JAPONYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Merkezi Tokyo şehrinde bulunan Rakuten, Japonya'da 100 milyon, dünya genelinde ise 1.2 milyar kullanıcı sayısına sahip. Şirket, aynı zamanda cep telefonu operatörü ve dijital servis sağlayıcısı olarak da hizmet veriyor.

Nokia ve Rakuten, otomasyon ve makine öğrenmeyi en üst düzeye çıkarmak ve işletim maliyetlerini eskiye kıyasla önemli ölçüde azaltmak için çekirdek işlevler geliştirmek üzere artık birlikte çalışacak.

akuten

TOKYO'DA KULLANICI TESTLERİ BAŞLADI

Rakuten Mobil Şebeke temsilci direktörü Yoshihisa Yamada, “Nokia ile açık bir sanallaştırılmış radyo erişim şebekesini birlikte oluşturma ve dağıtma konusunda çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.” açıklamasını yaptı.

Şirket, Japonya genelinde 1.7 GHz frekans bandında bir mobil ağ kurmayı planlıyor ve bunun için gerekli lisansları şimdiden almaya çalışıyor. Nokia, yaptığı açıklamada, mobil ağın inşasının devam ettiğini ve Tokyo'da kullanıcı testlerine çoktan başladıklarını açıkladı.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji