Qualcomm, Huawei ile iş yapabilmek için ABD'den lisans istedi
ensonhaber.com

Çin hükümeti adına casusluk yaptığı iddiasıyla Google tarafından android lisansı iptal edilen Huawei, aynı zamanda ABD'nin uyguladığı kısıtlamalarla oldukça sıkıntılı günler yaşıyor.

Hükümet, diğer şirketlerin ülkede Huawei ile iş yapmasını engellemiş ve Çinli şirketi kara listeye almıştı. Huawei ile çalışmak isteyenler ise hükümetten izin almak zorunda.

QUALCOMM, LİSANS BAŞVURUSU YAPTI

2020 mali yılı bilgilerini açıklamak üzere bir toplantıda sahne alan Qualcomm CEO'su Steven Mollenkopf, Huawei'ye çip tedarik edebilmek için ABD'ye lisans başvurusu yaptıklarını açıkladı.

Qualcomm'un yaptığı lisans başvurusunun henüz onaylanmadığı ve değerlendirme aşamasında olduğu da gelen bilgiler arasında.

huawei

SAMSUNG VE SONY DE LİSANS İSTEMİŞTİ

Samsung ve Sony, Huawei ile iş yapabilmek için lisans başvurus yapmış ve gerekli izinleri ABD hükümetinden almıştı. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda Intel de Huawei ile iş yapabilmek için ABD'den lisans istemişti.

Son gelen raporlara göre ise Huawei lisansı almak için başvuruda bulunan şirket sayısı 300'ü geçti. Şu ana kadar bu şirketlerin üçte birine lisans verilirken, diğer başvurular hala inceleme aşamasında bulunuyor.

Instagram: @eshteknoloji

Qualcomm, Huawei ile iş yapabilmek için ABD'den lisans istedi

Qualcomm, Huawei ile iş yapabilmek için ABD'den lisans istediQualcomm, Huawei ile iş yapabilmek için ABD'den lisans istedi